... az aktuális kedvencünk.
Hozzávalók:
- 25 dkg kenyérliszt
- 25 dkg rozsliszt
- 1 evőkanál méz
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl víz
- 2 teáskanál só
- ízlés szerint egész kömény
Elkészítése:
Az élesztőt kevés mézes, egy evőkanál kenyérliszttel elkevert langyos vízben felfuttatom. A felfutott élesztőt és a kenyér többi hozzávalóját (1. evőkanálnyi egész köménymaggal együtt) a kenyérsütőgép üstjébe rakom (alulra mennek a nedves hozzávalók). Dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. Miután a tészta megkelt, átgyúrom, majd egy 40
centis hengert formálok belőle. Átlósan sütőpapíros lemezre helyezem.
Hurkapálcikával sűrűn mély lyukakat böködök a veknibe. További 1 órán
át kelesztem. Sütés előtt vízzel megspricceljük, köménymaggal megszórom. 180 fokos sütőben
45-50 perc alatt megsütöm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése