Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 26., kedd

Köménymagos, bajor rozskenyér...








... az aktuális kedvencünk.




Hozzávalók:


  • 25 dkg kenyérliszt
  • 25 dkg rozsliszt
  • 1 evőkanál méz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl víz
  • 2 teáskanál só
  • ízlés szerint egész kömény






Elkészítése:


Az élesztőt kevés mézes, egy evőkanál kenyérliszttel elkevert langyos vízben felfuttatom. A felfutott élesztőt és a kenyér többi hozzávalóját (1. evőkanálnyi egész köménymaggal együtt) a kenyérsütőgép üstjébe rakom (alulra mennek a nedves hozzávalók). Dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. Miután a tészta megkelt, átgyúrom, majd egy 40 centis hengert formálok belőle. Átlósan sütőpapíros lemezre helyezem. Hurkapálcikával sűrűn mély lyukakat böködök a veknibe. További 1 órán át kelesztem. Sütés előtt vízzel megspricceljük, köménymaggal megszórom. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütöm 



Forrás: Tücsökbogár konyhája



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése