... péntek óta küzdök "a vírusaimmal" (a csúnyábbik fajtával), ezért a hétvégén nem nagyon merészkedtem a konyha közelébe. Maximum teáért, kekszért, üres zsemléért vagy kifliért (másra sajnos azóta rá sem tudok nézni), és ez gondolom így lesz még jó néhány napig. Ez van, sajnos. Azért, nehogy ti recept nélkül maradjatok, hoztam nektek egy finom kenyérpudingot. Mogyoróvaj rajongóknak kötelező elkészíteni!
Hozzávalók:
5 nagyobb szufléformához
- kb. 60 dkg szikkadt kenyér, kockákra vágva
- 4 dl zsíros tej
- 3 dl zsíros tejszín
- egy csipet só
- 3-4 ek. finom szemű barna nádcukor + a tetejére
- 3-4 ek. mogyoróvaj
- 3 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 60 g tejcsokoládé, durvára vágva
Elkészítése:
A szufléformákat kivajazom, beleszórom a kenyérkockákat. A tejet, a tejszínt a cukorral, a mogyoróvajjal és a tojásokkal simára keverem, és alaposan meglocsolom vele a kenyérkockákat. 10-15 percre, vagy addig, amíg a kenyérkockák a folyadékot jó alaposan magukba nem szívják, félreteszem. A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A kenyérkockák tetejét megszórom a durvára vágott csokoládéval és egy kevés barna cukorral, majd az előmelegített sütőbe tolva nagyjából 20 percig, vagy amíg a teteje meg nem pirul, sütöm. Langyosan tálalom. Hedonista természetűek tejszínhabot, fagyit is tálalhatnak mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése