Lazac kapribogyóval és kaporral 1. |
... gyors, egészséges és nagyon laktató.
Hozzávalók:
4 személyre
a lazachoz:
- 50 g vaj felkockázva
- 4 x 125 g vadlazac filé
- 4 ek. kapribogyó, lecsepegtetve
- 2 ek. citromlé 6-8 ek. vízzel elkeverve
- 4 tk. apróra vágott kapor
a tálaláshoz:
- 250 g vadrizs és basmati rizs keveréke
Lazac kapribogyóval és kaporral 2. |
Elkészítése:
... a rizs főzési idejét leszámítva mindössze 10 perc.
Közepes lángon felhevítek egy serpenyőt, benne diónyi vajat. Beleteszem a lazacot, ha bőrös, akkor bőrével lefelé. Sózom, borsozom. 3-4 perc pirítás után megfordítom, és hagyom, hogy átsüljön, de még rózsaszín legyen a belseje. Hozzáadom a kapribogyót, a maradék vajat, aláöntöm a citromlevet, és 1 percig forralom. Ízlés szerint sózom, borsozom. Előmelegített tányérokra szedem és még langyosan párolt rizzsel tálalom.
Forrás: Good Food 2013. március
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése