Borzas Kata... |
... igazi retró sütemény.
Sajnos az inzulinrezisztenciának nem barátja,
tehát nem kóstoltam, csak sütöttem :-( .
Viszont - elárulom - az édes szájú manócskák
5/5 ponttal jutalmazták, ezért
biztos, hogy a jövőben
gyakori vendég lesz nálunk.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 150 g puha vaj
- 10 dkg cukor
- 50 g tejföl
- 5 g sütőpor
- egy csipet só
a töltelékhez:
- 4 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 3 ek. baracklekvár
- 250 g darált dió
- egy citrom reszelt héja
- 0,5 dl rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, elfelezem. Az egyik felét 3-4 mm vékonyra nyújtom, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, villával megböködöm. A töltelékhez a tojások habját a cukorral habbá verem, óvatosan beleforgatom a reszelt citrom héját, a rumot és a lekvárt, a kinyújtott tésztalap tetejére simítom. A maradék tésztát a reszelő nagy lyukú részén egyenletesen ráreszelem. 160°C-ra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütöm. Négyzetekre vágva tálalom, fátyolnyi porcukorral megszórva.
Forrás: Gabojsza konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése