Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 3., vasárnap

Borzas Kata...

Borzas Kata...


... igazi retró sütemény.

 Sajnos az inzulinrezisztenciának nem barátja
tehát nem kóstoltam, csak sütöttem :-( . 
Viszont - elárulom - az édes szájú manócskák 
5/5 ponttal jutalmazták, ezért
biztos, hogy a jövőben 
 gyakori vendég lesz nálunk.


Hozzávalók:


a tésztához:


  • 50 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 150 g puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 50 g tejföl
  • 5 g sütőpor
  • egy csipet só


a töltelékhez:



  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek. baracklekvár
  • 250 g darált dió
  • egy citrom reszelt héja
  • 0,5 dl rum
 

Elkészítése:


A tészta hozzávalóit összegyúrom, elfelezem. Az egyik felét 3-4 mm vékonyra nyújtom, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, villával megböködöm. A töltelékhez a tojások habját a cukorral habbá verem, óvatosan beleforgatom a reszelt citrom héját, a rumot és a lekvárt, a kinyújtott tésztalap tetejére simítom. A maradék tésztát a reszelő nagy lyukú részén egyenletesen ráreszelem. 160°C-ra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütöm. Négyzetekre vágva tálalom, fátyolnyi porcukorral megszórva.



Forrás: Gabojsza konyhája


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése