... sonkához, kolbászhoz, szalonnához, sült húsokhoz, halakhoz.
... vagy csak magában fokhagymás tejföllel.
... ez maga a mennyország!
Hozzávalók:
- sütni való krumpli
- friss zsályalevél
- nagy szemű tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- vaj (nem margarin!!!)
a tálaláshoz:
- tejföl 20-25%-os
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- zúzott fokhagyma
... és egy kis türelem
Elkészítése:
A krumplikat jó alaposan megsikálom, megmosom, szárazra törölöm. A/4 nagyságú alufóliát tépek, annyit, ahány szem krumplim van. Ráfektetem a krumplit, erre pedig 2 zsályalevelet és 1 tk. vajat. Sóval és borssal ízesítem, majd jó alaposan becsomagolom. A sütőt 200°C-ra előmelegítem, bedobálom a krumplikat, és hagyom őket sülni 45 percig. Ekkor rájuk nézek, egyet kibontok, és megbököm, ha puha, kiveszem őket. Ha nem, akkor még vissza teszem őket, amíg mindegyik teljesen meg nem puhul. A tejfölt kikeverem a fűszerekkel, és ezzel tálalom a még langyos sült krumplikat.
Az ízesítést variálhatjuk kedvünk szerint: használhatunk hozzá rozmaringot, kakukkfüvet, a vaj helyett kacsazsírt vagy néhány csepp olívaolajat (bár szerintem vajjal és kacsazsírral a legfinomabb) is tehetünk rá. A tejfölbe fokhagyma helyett tehetünk felaprított snidlinget is. Minden ízesítésben észbontóan finom!
Akinek van rá lehetősége süsse kemencében, vagy faszénparázson!
Zsalyaval meg nem probaltam, de akkor most megvan az esti vacsink, biztos finom lesz :) Koszi!
VálaszTörlésSzívesen, remélem ízleni fog?! :-)
VálaszTörlés