Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 20., szerda

Zsályás, vajas héjában sült krumpli...






... sonkához, kolbászhoz, szalonnához, sült húsokhoz, halakhoz.

... vagy csak magában fokhagymás tejföllel.

... ez maga a mennyország!



Hozzávalók:


  • sütni való krumpli
  • friss zsályalevél
  • nagy szemű tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • vaj (nem margarin!!!)


a tálaláshoz:



  • tejföl 20-25%-os
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • zúzott fokhagyma



 ... és egy kis türelem








Elkészítése: 


A krumplikat jó alaposan megsikálom, megmosom, szárazra törölöm. A/4 nagyságú alufóliát tépek, annyit, ahány szem krumplim van. Ráfektetem a krumplit, erre pedig 2 zsályalevelet és 1 tk. vajat. Sóval és borssal ízesítem, majd jó alaposan becsomagolom. A sütőt 200°C-ra előmelegítem, bedobálom a krumplikat, és hagyom őket sülni 45 percig. Ekkor rájuk nézek, egyet kibontok, és megbököm, ha puha, kiveszem őket. Ha nem, akkor még vissza teszem őket, amíg mindegyik teljesen meg nem puhul. A tejfölt kikeverem a fűszerekkel, és ezzel tálalom a még langyos sült krumplikat. 


Az ízesítést variálhatjuk kedvünk szerint: használhatunk hozzá rozmaringot, kakukkfüvet, a vaj helyett kacsazsírt vagy néhány csepp olívaolajat (bár szerintem vajjal és kacsazsírral a legfinomabb) is tehetünk rá. A tejfölbe fokhagyma helyett tehetünk felaprított snidlinget is.  Minden ízesítésben észbontóan finom! 


Akinek van rá lehetősége süsse kemencében, vagy faszénparázson!


2 megjegyzés:

  1. Zsalyaval meg nem probaltam, de akkor most megvan az esti vacsink, biztos finom lesz :) Koszi!

    VálaszTörlés
  2. Szívesen, remélem ízleni fog?! :-)

    VálaszTörlés