... azaz vaníliás palacsinta.
... apukámra hirtelen rátört a palacsinta ehetnék,
ezért nem is süthettem mást neki,
mint vaníliás palacsintát.
.
ezért nem is süthettem mást neki,
mint vaníliás palacsintát.
.
Hozzávalók:
a palacsintához:
- 18 dkg finomliszt
- 1 ek. cukor
- 1 csipet só
- 4 dl tej
- 2 tojás
- 1 ek. vaj, megolvasztva
a vaníliakrémhez:
- 6 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 ek. étkezési keményítő
- 5 dl habtejszín
- 2 vaníliarúd kikapart magjai
a konyakos mazsolához:
- 2 ek. konyakos mazsola
- kb. 3/4 dl konyak
a palacsinták sütéséhez:
- kb. 6 dkg olvasztott vaj
a tetejére:
- 8 dkg porcukor
Elkészítése:
A palacsintatésztához a hozzávalókból a szokásos módon 12 db palacsintát sütök. A konyakos mazsolához annyi konyakban, amennyi éppen ellepi, felforralom a mazsolát. A vaníliakrémhez az összes hozzávalót egy fém keverőtálba teszem, kézi habverővel folyamatosan kevergetve, gőz felett krémesre főzöm. Arányosan megtöltöm vele a palacsintákat, melyeket egy kivajazott sütőtálba fektetek. Közéjük szórom a lecsepegtetett mazsolát. Lágyan meghintem az egészet porcukorral, majd a sütő grillfokozatában aranybarnára pirítom a palacsintákat.
... annyira finom, hogy szerintem - egy jó ideig -
minden héten legalább kétszer kell majd sütnöm.
Forrás: Stahl Magazin 2013. tavaszi száma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése