Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 14., csütörtök

Crépes á la vanille...





... azaz vaníliás palacsinta.

... apukámra hirtelen rátört a palacsinta ehetnék,

ezért nem is süthettem mást neki, 

mint vaníliás palacsintát.
.



Hozzávalók:


a palacsintához:



  • 18 dkg finomliszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 ek. vaj, megolvasztva


a vaníliakrémhez:



  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor 
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 5 dl habtejszín
  • 2 vaníliarúd kikapart magjai



a konyakos mazsolához:



  • 2 ek. konyakos mazsola
  • kb. 3/4 dl konyak



a palacsinták sütéséhez:



  • kb. 6 dkg olvasztott vaj



a tetejére: 



  • 8 dkg porcukor



Elkészítése:



A palacsintatésztához a hozzávalókból a szokásos módon 12 db palacsintát sütök. A konyakos mazsolához annyi konyakban, amennyi éppen ellepi, felforralom a mazsolát. A vaníliakrémhez az összes hozzávalót egy fém keverőtálba teszem, kézi habverővel folyamatosan kevergetve, gőz felett krémesre főzöm. Arányosan megtöltöm vele a palacsintákat, melyeket egy kivajazott sütőtálba fektetek. Közéjük szórom a lecsepegtetett mazsolát. Lágyan meghintem az egészet porcukorral, majd a sütő grillfokozatában aranybarnára pirítom a palacsintákat.




... annyira finom, hogy szerintem - egy jó ideig - 
minden héten legalább kétszer kell majd sütnöm.





Forrás: Stahl Magazin 2013. tavaszi száma




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése