Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 15., péntek

Püspökkenyér...





... tojásfehérjéből.


... tökéletes megoldás a maradék 
tojásfehérjék felhasználására.



Hozzávalók:



a tésztához:


  • 6-7 tojásfehérje
  • 35 dkg aprított dió, étcsokoládé,aszalt gyümölcsök*
  • 8 dkg liszt 
  • 12 dkg nyírfacukor vagy porcukor
  • 4 dkg olvasztott vaj 
  • 1 citrom reszelt héja


A bevonáshoz:**


  • 10 dkg étcsokoládé
  • néhány csepp olaj


* nálam: kandírozott narancs, aszalt meggy, mazsola, koktélcseresznye, tejcsokoládé, dió 

** ez most elmarad







Elkészítése:


A diót, a tejcsokit, a kandírozott narancsot, a meggyet, a koktélcseresznyét és a diót apróra nagyobb darabokra vágom. (Az arányokat a 35 dkg mennyiségen belül tetszőlegesen variálhatjátok.) A tojások fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem. Több lépésben beleforgatom az átszitált lisztet, a reszelt citromhéjat, a langyos vajat és a darabos finomságokat. A masszát szilikon püspökkenyérformába öntöm, és tűpróbáig sütöm 180°C-ra előmelegített gázsütőben. (Nagyjából 25-30 perc lehetett.) Étcsokoládéval is bevonhatjátok. Ehhez a csokoládét és pár csepp olajat gőz felett olvasszátok fel, majd vonjátok be vele a már kihűlt süteményt. 









...nagyon finom, érdemes kipróbálni!







Forrás: Zamat és illat


1 megjegyzés: