... tojásfehérjéből.
... tökéletes megoldás a maradék
tojásfehérjék felhasználására.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 6-7 tojásfehérje
- 35 dkg aprított dió, étcsokoládé,aszalt gyümölcsök*
- 8 dkg liszt
- 12 dkg nyírfacukor vagy porcukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
A bevonáshoz:**
- 10 dkg étcsokoládé
- néhány csepp olaj
* nálam: kandírozott narancs, aszalt meggy, mazsola, koktélcseresznye, tejcsokoládé, dió
** ez most elmarad
Elkészítése:
A diót, a tejcsokit, a kandírozott narancsot, a meggyet, a koktélcseresznyét és a diót apróra nagyobb darabokra vágom. (Az arányokat a 35 dkg mennyiségen belül tetszőlegesen variálhatjátok.) A tojások fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem. Több lépésben beleforgatom az átszitált lisztet, a reszelt citromhéjat, a langyos vajat és a darabos finomságokat. A masszát szilikon püspökkenyérformába öntöm, és tűpróbáig sütöm 180°C-ra előmelegített gázsütőben. (Nagyjából 25-30 perc lehetett.) Étcsokoládéval is bevonhatjátok. Ehhez a csokoládét és pár csepp olajat gőz felett olvasszátok fel, majd vonjátok be vele a már kihűlt süteményt.
...nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Forrás: Zamat és illat
Nagyon örülök, hogy ízlett!
VálaszTörlés