... nagy kedvencem, ezen a héten már harmadszorra készítem.
Hozzávalók:
- 3 tojás sárgája
- 4 ek. nyírfacukor
- 3 dl tej (laktózmentes is lehet)
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai v. 1 ek. vanília-kivonat
- 50 dkg félzsírós túró (laktózmentes is lehet)
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
A tojások sárgáját kihabosítom a cukorral. Beledolgozom a tejet, a vaníliát, és alacsony lángra téve közepesen sűrű pudingot főzök, kihűtöm. A túrót, ha nem krémtúró, akkor botmixerrel simára turmixolom. Hozzákeverem a kihűlt pudingot, a mazsolát, és poharakba porciózom. Néhány órára hűtőbe teszem. Reszelt citromhéjjal, eperrel, mazsolával díszítem. Aki szereti megspékelheti néhány darab morzsásra tört fahéjas keksszel is.
Ihlet: Vrábel Krisztina, Nők Lapja 2013/9. néhány módosítással
Gyerekkori ízemlék, de a pudinggal még finomabb! :)
VálaszTörlés