Spenótos, tonhalas pizza 1. |
"Mindenki
zseni! De ha egy halat a fáramászási képessége
alapján ítélsz meg,
abban a hitben fogja leélni
az életét, hogy ő egy hülye."
(A. Enstein)
Hozzávalók:
a tésztához:
- 25 dkg tk. tönkölybúza liszt
- 1 dl langyos savó
- 0,5-0,7 dl langyos víz
- 2,5 tk. szárított élesztő
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. méz
- 1 tk. só
a gyors paradicsomszószhoz:
- 1 doboz konzervparadicsom
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 1 tk. méz
- só, frissen őrölt fekete bors
a feltéthez:
- néhány kanál gyors paradicsomszósz
- zsenge bébispenót levél
- 1 doboz olajos tonhalkonzerv, lecsepegtetve
- bivalymozzarella
- 1 ág friss rozmaring
a tálaláshoz:
- kis csokor friss bazsalikomlevél
Spenótos, tonhalas pizza 2. |
Elkészítése:
A paradicsomszószhoz a zúzott fokhagymát az olívaolajon megpirítom, ráöntöm a hámozott paradicsomot a levével és fél dl vízzel együtt. Sóval, borssal és egy kevés mézzel ízesítem (bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, babérlevelet is lehet bele tenni). Kis lángon kb. 10-15 perc alatt sűrűre főzöm, majd botmixerrel pürésítem. Hagyom kihűlni.
A
tészta hozzávalóiból lágy, rugalmas tésztát dagasztok. Kelesztőtálban
1-1,5 órát kelesztem. A tésztát 3 részre osztom. Mindegyiket kör alakkúra nyújtom. Kiolajozott minipizza (15 cm átmérőjűek) formákba
simítom őket. A tetejét megkenem olívaolajjal, megböködöm villával. Rákenem a paradicsomszószt, rácsipkedem a spenótleveleket, a tonhaldarabokat, a mozzarellát és a rozmaringleveleket. Sózom, borsozom. Hagyom még fél órát
pihenni. 220°C-ra előmelegített gőzös sütőben kb. 20 perc alatt sütöm őket ropogósra.
Nosztalgia:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése