Alma, ribizli chutney... |
... pirítósra kenve, lágy brie sajttal és egy pohár borral. Imádom!
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma, felkarikázva
- 4-5 db nagyobb, főzni való alma, felkockázva
- 300 g piros ribizli
- 0,5 dl sűrű balzsamecet
- 0,5 dl barna nádcukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- csipet só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
A hagymát és az almát kis lángon, folyamatosan kevergetve félkészre párolom, hozzáadom a ribizlit, a balzsamecetet és a nádcukrot. Őrölt fahéjjal, egy csipet sóval és néhány tekerésnyi őrölt fekete borssal ízesítem, majd addig főzöm, amíg chutney lekvársűrűségűvé nem válik. Sterilizált üvegekbe töltöm, miután kihűlt a massza, hűtőben tárolom. Sötét, hűvös helyen elvileg 4 hónapig eláll (én hűtőbe szoktam tenni).
Megjegyzés: Húsokhoz is nagyon finom! Ribizli helyett használhattok fekete szedret, azzal is zseniális!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése