Csirkeaprólék leves csigatésztával... |
... nagyon kiadós leves,
ezért valamilyen kelt tésztás,
vagy palacsintás második fogás mellé ajánlom!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeaprólék (szárny, farhát, nyak, mellcsont, zúza, láb, szív, máj stb.)
- 4 marék cukorborsó
- 4 marék fagyasztott zöldbab
- 5-6 kisebb sárgarépa
- 4-5 kisebb petrezselyemgyökér
- kisebb csokor petrezselyem, összekötve
- 3-4 szál zellerzöld, összekötve
- egy kisebb zellergumó, félbe vágva
- egy kisebb karalábé, félbe vágva
- egy vöröshagyma, félbe vágva
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2-3 kisebb babérlevél
- egy paprika, négybe vágva
- egy kisebb paradicsom, félbe vágva
- 6-7 szem egész bors
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint tengeri só
- 3-4 marék házi csigatészta
Elkészítése:
A húsokat megmosom, egy nagyobb fazékba teszem a tészta, a máj, a zöldbab és a cukorborsó kivételével, az összes hozzávalóval együtt. Felengedem vízzel, sóval, borssal ízesítem. Lassú tűzön főzöm 50-60 percig, ekkor beleteszem a májat, a zöldbabot, a cukorborsót és a tésztát (a tésztát és a cukorborsót külön is meg lehet főzni). A levest addig főzöm, amíg az utólag hozzáadott máj, zöldbab, zöldborsó és a tészta meg nem puhul. Melegen tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése