Narancsos galette 1. |
... vagy narancs galette.
... az egyik húsvéti apró sütink.
Hozzávalók:
- 30 dkg vaj
- 30 dkg darált dió
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg kandírozott narancshéj
- 16 db tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
a töltéshez:
- sárgabaracklekvár
a díszítéshez:
- 10-15 dkg étcsokoládé, vízgőz felett felolvasztva
Narancsos galette 2. |
Elkészítése:
Kimérem az anyagokat, átszitálom a lisztet. Előkészítem az eszközöket. A vajat kicsit felmelegítem, és a porcukorral habosra keverem,
közben a tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverem. A vajas
masszához adom az apróra vágott kandírozott narancshéjat, majd összekeverem a tojásfehérjével. Vigyázok, nehogy a habot összetörjem A
darált diót és a lisztet összekeverem, majd fokozatosan a már meglévő
masszához adom. Aki szeretné, egy kevés piros ételfestékkel megszínezheti. A bekevert tésztát nyomózsákba töltöm és sima csővel a sütőlemezre
nyomom. Villával kissé szétterítem. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm. Miután megsütöttem baracklekvárt nyomok a közepébe és összeragasztom az
aljukat a tetőkkel figyelve arra, hogy azok passzoljanak egymáshoz. Miután megtöltöttem, szorosan egymás mellé rakom őket, és meglocsolom vékonyan csokoládéval.
Forrás: Cukrászsütik blog
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése