Egyéb érdekességek...rólam

2012. február 4., szombat

Sült mandulapuding levendulás sárgabaracklekvárral



Két hét pihenő után újult erővel és ezzel a mandulapudinggal újra itt vagyok...:-) Nem egy túlzottan bonyolult édesség - a kezdő Konyhatündérkék is bátran hozzáláthatnak -, de annál finomabb!  Különösen levendulás sárgabaracklekvárral és házi créme fraiche-sel tálalva!  Szóval, elő gyorsan a sütőtálakkal... :-)



Hozzávalók:


  • 125 g vaj
  • 250 g darált mandula
  • 2 e.k sűrű tejszín
  • 1 ek. konyak (nálam amaretto likőr)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 csepp keserűmandula-aroma (elhagyható)
  • 5 ek. porcukor + a szóráshoz
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája

a tálaláshoz:


  • pl. levendulás sárgabaracklekvár

Elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra (gázsütőn 5-ös fokozat). Olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a mandulát, a tejszínt, az amarettot, a citromhéjat, a keserűmandula-aromát és a cukrot, végül az egész tojásokat és a tojássárgájákat. Olajozzunk vagy vajazzunk ki egy nem túl mély sütőtálat, és öntsük bele a masszát. A sütőben süssük 40 percig. Szórjuk meg porcukorral.


Forrás: Szakácsok könyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése