Két hét pihenő után újult erővel és ezzel a mandulapudinggal újra itt vagyok...:-) Nem egy túlzottan bonyolult édesség - a kezdő Konyhatündérkék is bátran hozzáláthatnak -, de annál finomabb! Különösen levendulás sárgabaracklekvárral és házi créme fraiche-sel tálalva! Szóval, elő gyorsan a sütőtálakkal... :-)
Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 250 g darált mandula
- 2 e.k sűrű tejszín
- 1 ek. konyak (nálam amaretto likőr)
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 csepp keserűmandula-aroma (elhagyható)
- 5 ek. porcukor + a szóráshoz
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
a tálaláshoz:
- pl. levendulás sárgabaracklekvár
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra (gázsütőn 5-ös fokozat). Olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a mandulát, a tejszínt, az amarettot, a citromhéjat, a keserűmandula-aromát és a cukrot, végül az egész tojásokat és a tojássárgájákat. Olajozzunk vagy vajazzunk ki egy nem túl mély sütőtálat, és öntsük bele a masszát. A sütőben süssük 40 percig. Szórjuk meg porcukorral.
Forrás: Szakácsok könyve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése