...a maradék, szikkadt kenyér felhasználására. Tulajdonképpen bárhogyan variálhatjátok: klassz a rumos, szilvalekváros változata is. Próbáljátok ki! :-D
Hozzávalók:
- kb. 200 g szikkadt kenyér, felszeletelve
- 60 g mazsola
- 40 g méz / finom szemű kristálycukor
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej
- 2 ek. vanília-kivonat / sárgabarack pálinka
- kb. 50 g puha vaj
- sárgabaracklekvár (lehet levendulás is)
Elkészítése:
A kenyérszeleteket megkenem vajjal, lekvárral, majd vajjal jó alaposan kikent sütőformába rendezgetem őket. A tojásokat habosra keverem a mézzel, hozzáadom a vaníliát, a tejet és a tejszínt. Alaposan összekeverem. Ráöntöm a kenyérszeletekre, hagyom állni 20 percig, hogy jól szívják magukba a tojásos keveréket. Megszórom mazsolával, és 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütöm, míg meg nem pirul a teteje. Langyosan tálalom tejszínhabbal, esetleg vaníliafagyival.
Inspiráció: Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd (Vajasbagett-puding)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése