Egyéb érdekességek...rólam

2012. február 21., kedd

Köleskása áfonyával és mézzel...



Erre a hétre csak reggeli finomságokat terveztem, ezért ennek a jegyében következzen egy újabb recept. A köles az egyik legősibb gabonafélénk, melynek keményítő tartalma a szervezetünk számára rendkívül jól hasznosítható energiaforrás. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (B1, B2, B6-, E vitamin; kálium, magnézium, foszfor, kalcium, vas, cink stb.). Fényessé teszi a hajat, erősíti a körmöket, biztosítja a szép arcbőrt, késlelteti az öregedést, szabályozza a vércukorszintet, helyreállítja az emésztést, és még sorolhatnánk... Egyszóval a rendszeres fogyasztása - akár sósan, akár édesen - mindenképpen ajánlatos! :-D 


Hozzávalók:

  • 1 dl köles
  • négyszeres mennyiségű tej
  • ízlés szerint méz
  • fél citrom reszelt héja
  • néhány szem friss áfonya, de bármilyen gyümölccsel, aszalvánnyal helyettesíthető

Elkészítése:


A megmosott kölest a reszelt citromhéjjal és a mézzel a tejben puhára főzöm, tálkákba szedem, és friss áfonyaszemekkel díszítem.


Ugye milyen egyszerű?! :-)


1 megjegyzés:

  1. Hű, ezt ki fogom próbálni! Már a köleses országtorta is ízlett, szerintem ezzel is hasonlóan leszek :)

    VálaszTörlés