Erre a hétre csak reggeli finomságokat terveztem, ezért ennek a jegyében következzen egy újabb recept. A köles az egyik legősibb gabonafélénk, melynek keményítő tartalma a szervezetünk számára rendkívül jól hasznosítható energiaforrás. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (B1, B2, B6-, E vitamin; kálium, magnézium, foszfor, kalcium, vas, cink stb.). Fényessé teszi a hajat, erősíti a körmöket, biztosítja a szép arcbőrt, késlelteti az öregedést, szabályozza a vércukorszintet, helyreállítja az emésztést, és még sorolhatnánk... Egyszóval a rendszeres fogyasztása - akár sósan, akár édesen - mindenképpen ajánlatos! :-D
Hozzávalók:
- 1 dl köles
- négyszeres mennyiségű tej
- ízlés szerint méz
- fél citrom reszelt héja
- néhány szem friss áfonya, de bármilyen gyümölccsel, aszalvánnyal helyettesíthető
Elkészítése:
A megmosott kölest a reszelt citromhéjjal és a mézzel a tejben puhára főzöm, tálkákba szedem, és friss áfonyaszemekkel díszítem.
Ugye milyen egyszerű?! :-)
Hű, ezt ki fogom próbálni! Már a köleses országtorta is ízlett, szerintem ezzel is hasonlóan leszek :)
VálaszTörlés