Házi müzliszelet... |
...aszalt sárgabarackkal, mazsolával és magvakkal. Valahogy nem vagyok kibékülve a bolti müzliszeletekkel: émelyítően édesek, aszalt gyümölcsök és magok pedig alig vannak bennük, a tartósítószerekről már nem is beszélve... Sokkal egyszerűbb otthon elkészíteni, és a kedvünk szerint ízesíteni. Klassz 1-1 kocka müzli reggelire egy bögre tejjel, vagy a táskába dobva tízóraira valamilyen gyümölccsel. A hedonista természetűek az alját csokiba is márthatják...
Hozzávalók:
- 7,5 dkg szeletelt mandula
- 7,5 dkg durvára vágott dió
- 1 nagy csipet sütőpor
- 1/4 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- 5 dkg barna cukor
- 5 dkg méz
- 5 dkg zabpehely
- 15 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
- 7,5 dkg mazsola
- 7,5 dkg apróra vágott tökmag
- 5 dkg Graham liszt
- 2 tojás
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 160°C-ra, egy 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral úgy, hogy kilógjon a papír a széleken. Egy nagy tálba beleszórom az összes hozzávalót a tojás kivételével, és az egészet összedolgozom. A tojásokat kézi habverővel enyhé habosra keverem, és az egészet fakanállal összekeverem. A tésztát egyenletes rétegben belenyomkodom a tepsibe, megsütöm, majd rácson kihűtöm. Szeletekre vágom, jól záródó dobozba teszem.
Nagyon jól néz ki.Meddig lehet eltartani?
VálaszTörlésJól néz ki, főleg a csokiba mártós változat tetszik, finom reggeli :)
VálaszTörlésAzért - a tojás miatt - ne tartogasd sokáig, de hidd el, pár nap alatt elpárolog...:-)
VálaszTörlésMuy saludable y hecho en casa es lo mejor,abrazos y abrazos.
VálaszTörlés