...nem, nem Valentin-napi étket hoztam. Soha nem ünneplem, mert úgy gondolom, egymásnak szeretetet adni a hétköznapok során kell. Bár, ha jól meggondolom, ez a fogás akár még bele is passzolhat a Valentin-napot ünneplők esti menüjébe.
Ha még nem mondtam volna, naaaagy sajtimádó vagyok. Bármikor jöhetnek, főleg a francia típusú sajtok... A maguk egyszerűségében kedvelem őket a legjobban pirított dióval, almával és egy pohárka borral, de ha fokozni akarom az élvezeteket, akkor egy-egy darabot némi dióval megszórva leveles tésztába csomagolok és feketecseresznye dzsemmel körítve tálalom. Persze dzsem nélkül is finom pl. úgy, ahogy Fűszeres Eszter írja könyvében: "pár csepp olívában és citromban megforgatott zöldsalátában vagy paradicsommal." Nekem akkor is a dzsemes a kedvencem. :-D Ugye ma milyen klassz ebédünk volt? :-D Túlzás nélkül mondom:fenséges!
Hozzávalók:
- 1 kisebb korong camembert sajt/fő
- leveles tészta
- dió
a tálaláshoz:
- feketecseresznye dzsem
- rukkola
a kenéshez:
- felvert tojás
Elkészítése:
A kinyújtott leveles tészta közepére egy korong sajtot fektetek, megszórom dióval, befedem egy másik tésztalappal. Feltekerem a széleket, és villával alaposan lenyomkodom, hogy a sajt sütés közben ne folyhasson ki. Tojással lekenem. 180°C-ra előmelegített sütőbe tolva, nagyjából 25 perc alatt - pirosra sütöm. Tányérokra teszem a tésztát, és még forrón zöldsalátával és dzsemmel kínálom.
Ötlet: Belenyomhatunk aszalt szilvát, fokhagymát, megforgathatjuk snidlingben, petrezselyemben, fokhagymás tejfölben, de pépesített olívabogyókrémmel is fantasztikus!
Inspiráció: Fűszeres Eszter: Zsidó konyha itt és most
Hmmmmmm, én is sajtimádó vagyok :))) Diétás vacsinak csak tészta nélkül, magában sütöm, kicsi sült padlizsánnal - legalább hetente egyszer :D
VálaszTörlésNagyon szép a fotód!
Egyszerű de nagyszerű!
VálaszTörlésHú ez nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés