... a hideg téli estékre.
Hozzávalók:
- 2 szál füstölt kolbász
- 1 nagy vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 400 g lencse, egy éjszakára beáztatva
- 3 babérlevél
- 6-7 szem egész fekete bors
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 kis darabka zellergyökér
- fél darab TV paprika, kimagozva
- fél darab paradicsom
- 2-3 ek. kacsazsír
- 1,5-2 liter alaplé
a tálaláshoz:
- egy fej lila hagyma, apróra vágva
- tejföl
- friss petrezselyem (opcionális)
Elkészítése:
A kacsazsíron lepirítom a hagymát, a zúzott fokhagymát, 2-3 perc múlva hozzádobom a kolbászt, tovább pirítom. Mehet bele a karikákra vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, a felkockázott zeller, a paprika és a paradicsom, illetve a lencse. Felöntöm alaplével, majd fedő alatt addig főzöm, míg a lencse meg nem puhul. Apróra vágott lila hagymával és tejföllel tálalom. Pazar! :-D
Inspiráció: Szuflé Magazin 2011. tél - Lencseleves kolbásszal
En is ezt fuztem ma, no, persze kacsazsir es kolbasz nelkul (olajjal, gabonakolbasszal es fustolt tofuval:)Nagyon szepek a mai kepek :)
VálaszTörlésBocs, nem fuztem, hanem foztem :)
VálaszTörlés