Egyéb érdekességek...rólam

2012. február 12., vasárnap

Melengető lencseleves füstölt kolbásszal...




 ... a hideg téli estékre.



Hozzávalók:


  • 2 szál füstölt kolbász
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 400 g lencse, egy éjszakára beáztatva
  • 3 babérlevél
  • 6-7 szem egész fekete bors 
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis darabka zellergyökér
  • fél darab TV paprika, kimagozva
  • fél darab paradicsom
  • 2-3 ek. kacsazsír
  • 1,5-2 liter alaplé

a tálaláshoz:

  • egy fej lila hagyma, apróra vágva
  • tejföl
  • friss petrezselyem (opcionális)

Elkészítése:


A kacsazsíron lepirítom a hagymát, a zúzott fokhagymát, 2-3 perc múlva hozzádobom a kolbászt, tovább pirítom. Mehet bele a karikákra vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, a felkockázott zeller, a paprika és a paradicsom, illetve a lencse. Felöntöm alaplével, majd fedő alatt addig főzöm, míg a lencse meg nem puhul. Apróra vágott lila hagymával és tejföllel tálalom. Pazar! :-D  


Inspiráció: Szuflé Magazin 2011. tél - Lencseleves kolbásszal

2 megjegyzés:

  1. En is ezt fuztem ma, no, persze kacsazsir es kolbasz nelkul (olajjal, gabonakolbasszal es fustolt tofuval:)Nagyon szepek a mai kepek :)

    VálaszTörlés