... sose kedveltem a szájpadlásra felragadós, habos,
krémes süteményeket, persze azért előfordul, hogy megkívánom.
... ha viszont kekszről van szó, akkor annak biztosan nem tudok ellenállni.
... a délutáni nyugalomban elfogyasztott kávém, vagy
az esti teám mellé mindig elrágcsálok 1-2 darabot.
... a kekszes dobozkám ezért sosem lehet üres.
... az aktuális kedvencem a svéd gyömbéres keksz, annak
ropogós változata, és ez a ropogós aszalt barackos, diós keksz,
amit leheletnyi fahéjjal és naranccsal bolondítottam meg.
... ha valaki narancsosabb élményre vágyik, az aszalt barack
egy részét nyugodtan helyettesítse paleo kandírozott naranccsal.
...szerintem azért ez a keksz így is nagyon finom.
... tojásmentes, ezért sokáig eláll.
Hogyan készül?
... 200 g finomra őrölt mandulát összedolgozok 25 g cukrozatlan kakaóporral,
25 g tápióka liszttel, 1 tk. szódabikarbónával, nagy csipet sütőporral és
Himalája sóval, 100 g mézzel, 50 g apróra vágott dióval, 100 g apróra vágott
aszalt sárgabarackkal, 1 narancs reszelt héjával,
1 kk. narancsvirágvízzel, 1 tk. őrölt fahéjjal és 50 g kacsazsírral*.
A masszából diónyiál nagyobb golyóbisokat formálok, majd a kezemmel szétlapítom őket.
180°C-os sütőben kb. 10 perc alatt sülnek meg.
A tepsin hagyom őket kihűlni, majd jól záródó dobozba teszem a kekszeket.
* kókuszzsírral is finom, de nem lesz olyan ropogós.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés