Aszalt szilvás húspogácsák mandulás kelkáposztával 1. |
... ellustálkodtuk a délelőttöt,
mire észbe kaptam már majdnem fél 12 volt.
... éhen persze nem maradtunk, mert mindig van a tarsolyomban
néhány gyorsan elkészíthető, finom recept.
Aszalt szilvás húspogácsák mandulás kelkáposztával 2. |
... 500 g darált húst összedolgozok 10 szem
apróra vágott aszalt szilvával, 2 tojással,
1 közepes méretű, finomra vágott hagymával,
1 gerezd zúzott fokhagymával és kis csokor finomra vágott petrezselyemmel.
Himalája sóval, frissen reszelt szerecsendióval és
frissen őrölt fekete borssal ízesítem.
Kacsazsíron a húspogácsák mindkét oldalát pirosra sütöm.
A kelkáposztát vékonyan felszeletelem,
gőzben roppanósra főzöm. Nagy serpenyőben 2-3 ek. kacsazsírt olvasztok.
Hozzáadok 2 gerezd fokhagymát és 100 g durvára vágott mandulát.
2 percig sütöm, majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsíron átpirítom a kelkáposztát.
Himalája sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítem.
A kelkáposztát tálba szedem és megszórom a fokhagymás mandulával.
... a húspogácsák mellé köretnek kínálom.
Forrás: a körethez az ihletet a Good Food Magazin 2012. decemberi számából merítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése