![]()  | 
| Aszalt szilvás húspogácsák mandulás kelkáposztával 1. | 
... ellustálkodtuk a délelőttöt, 
mire észbe kaptam már majdnem fél 12 volt.
... éhen persze nem maradtunk, mert mindig van a tarsolyomban
néhány gyorsan elkészíthető, finom recept.
![]()  | 
| Aszalt szilvás húspogácsák mandulás kelkáposztával 2. | 
... 500 g darált húst összedolgozok 10 szem 
apróra vágott aszalt szilvával, 2 tojással, 
1 közepes méretű, finomra vágott hagymával, 
1 gerezd zúzott fokhagymával és kis csokor finomra vágott petrezselyemmel.
 Himalája sóval, frissen reszelt szerecsendióval és 
frissen őrölt fekete borssal ízesítem. 
Kacsazsíron a húspogácsák mindkét oldalát pirosra sütöm. 
A kelkáposztát vékonyan felszeletelem, 
gőzben roppanósra főzöm. Nagy serpenyőben 2-3 ek. kacsazsírt olvasztok. 
Hozzáadok 2 gerezd fokhagymát és 100 g durvára vágott mandulát. 
2 percig sütöm, majd tányérra szedem. 
A visszamaradt zsíron átpirítom a kelkáposztát. 
Himalája sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítem. 
A kelkáposztát tálba szedem és megszórom a fokhagymás mandulával. 
... a húspogácsák mellé köretnek kínálom.
Forrás: a körethez az ihletet a Good Food Magazin 2012. decemberi számából merítettem.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése