Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 28., szombat

Aszalt szilvás húspogácsák mandulás kelkáposztával...


Aszalt szilvás húspogácsák mandulás kelkáposztával 1.





... ellustálkodtuk a délelőttöt, 

mire észbe kaptam már majdnem fél 12 volt.

... éhen persze nem maradtunk, mert mindig van a tarsolyomban

néhány gyorsan elkészíthető, finom recept.






Aszalt szilvás húspogácsák mandulás kelkáposztával 2.





... 500 g darált húst összedolgozok 10 szem 

apróra vágott aszalt szilvával, 2 tojással, 

1 közepes méretű, finomra vágott hagymával, 

1 gerezd zúzott fokhagymával és kis csokor finomra vágott petrezselyemmel.

 Himalája sóval, frissen reszelt szerecsendióval és 

frissen őrölt fekete borssal ízesítem. 

Kacsazsíron a húspogácsák mindkét oldalát pirosra sütöm. 



A kelkáposztát vékonyan felszeletelem, 

gőzben roppanósra főzöm. Nagy serpenyőben 2-3 ek. kacsazsírt olvasztok. 

Hozzáadok 2 gerezd fokhagymát és 100 g durvára vágott mandulát. 

2 percig sütöm, majd tányérra szedem. 

A visszamaradt zsíron átpirítom a kelkáposztát. 

Himalája sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítem. 

A kelkáposztát tálba szedem és megszórom a fokhagymás mandulával. 


... a húspogácsák mellé köretnek kínálom.



Forrás: a körethez az ihletet a Good Food Magazin 2012. decemberi számából merítettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése