Lélekmelegítő zöldséges marhahúsleves... |
... már napok óta melengető marhahúslevesre vágytam.
...olyanra, ami tele van minden földi jóval.
...amiben szinte megáll a kanál.
... amivel a kézben bele lehet süppedni, jól betakarózva a kanapéba.
... ami felmelengeti a lelkünket.
...nem volt mit tenni, meg kellett főznöm a kedvenc marhahúslevesemet.
...íme a recept:
... 3 nagy fej vöröshagymát finomra vágok. 1 nagy fej zúzott fokhagymával zsíron üvegesre pirítom.
Rászórok 1 ek. egész köménymagot, és hagyom, hogy a magok kipattogjanak.
Lehúzom a tűzről, megszórom. 2 ek. őrölt pirospaprikával, felöntöm egy kevés vízzel,
majd zsírjára pirítom. Hozzáadok 1,5 kg kockára vágott marhalábszárat,
a húst fehéredésig pirítom. Felöntöm vízzel és 2 dl vörösborral.
Beledobok 2 felkockázott paprikát, 1 paradicsomot, nagy csokor összekötözött
petrezselyem zöldet, 4-5 kisebb babérlevelet, 1 kisebb,
felkockázott zellergyökeret. Ízesítem továbbá Himalája sóval,
frissen őrölt borssal és néhány szem egész fekete borssal.
Amikor a hús félig megpuhult hozzáadok a leveshez 2 felkarikázott
petrezselyem gyökeret, 3 sárgarépát, 1 kg megtisztított,
felkockázott édesburgonyát és 200 g kelbimbót, majd az egészet készre főzöm.
... magában is nagyon laktató, azért én gesztenyelisztes palacsintát is
sütöttem hozzá, amit lekvárral, dióval töltöttem meg és langyos
csokiszósszal öntöttem nagyon.
Megjegyzés: Ne ijedjetek meg, az adag óriási:
5 főre főzök, így nyugodtan lehet felezni az adagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése