Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 15., vasárnap

Paleo isler rumos sárgabarack lekvárral töltve...


Paleo isler rumos sárgabarack lekvárral töltve 1.




 ... nagy isler rajongó vagyok, így ez a sütemény sem hiányozhatott a paleos repertoáromból.


... annyira finom, hogy a héten ismétlés lesz belőle 

méghozzá rumos, szatmári szilvalekvárral.


... a receptet Fée-clochette Cécilie-nek ajánlom, 

aki azt írta nekem egyik bonbonomhoz kommentelve, 


"reméli, hogy a következő életében én leszek az anyukája".





Paleo isler rumos sárgabarack lekvárral töltve 2.



  Hozzávalók:



  • 150 g finomra őrölt mandula
  • 70 g kókuszliszt
  • 30 g finomra őrölt kókuszreszelék
  • nagy csipet Himalája só
  • 100 g kókuszolaj
  • 2 M-es tojás
  • 1 ek. méz / eritritol (ízlés szerint lehet több)
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • 1 narancs reszelt héja (opcionális)



 a töltéshez:




  • rummal elkevert cukrozatlan sárgabaracklekvár



a bevonáshoz:



  • min. 70 %-os étcsokoládé




Paleo isler rumos sárgabarack lekvárral töltve 3.


Elkészítése:



A hozzávalókat összegyúrom, néhány percre hűtőbe teszem, hogy a maglisztek felvegyenek egy kis nedvességet, és a tészta jól formázható legyen. Sütőpapíron 3-4 mm-esre nyújtom, tetszőleges formára szaggatom. 170°C-on 10-12 perc alatt megsütöm a tésztát, kihűtöm. 2-2 darabot összeragasztok rummal elkevert lekvárral, végül olvasztott csokoládéval bevonom. Dobozba teszem , hogy még jobban megpuhuljon a sütemény.



Forrás: Mezei Elmira - Paleolit finomságok gyerekeknek - változtatással


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése