Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 22., vasárnap

Aszalt szilva mézes szilvapálinkába áztatva fahéjas diómarcipánba és étcsokoládéba burkolva...

Aszalt szilva mézes szilvapálinkába áztatva fahéjas diómarcipánba és étcsokoládéba burkolva 1.



 ... paleora hangolva.



Hozzávalók:



a diómarcipánhoz:




  • 400 g pirított, darált dió
  • 150 gakácméz
  • 30 ml víz
  • 2 tk. őrölt fahéj



továbbá:



  • kb. 40 szem aszalt szilva
  • mézes szilvapálinka
  • kb. 30 dkg étcsokoládé



a csomagoláshoz:



  • bonbonpapír
  • díszdoboz 








Aszalt szilva mézes szilvapálinkába áztatva fahéjas diómarcipánba és étcsokoládéba burkolva 2.


Elkészítése:




Az aszalt szilvát - akár egy héttel előtte - beáztatom a pálinkába, leszűröm. A pirított, darált diót (a diót előtte meg is lehet tisztítani, majd úgy ledarálni) összekeverem a fahéjjal. A mézből és a vízből sűrű szirupot főzök, majd a darált dióhoz dolgozom. Nem árt vele vigyázni, mert nagyon forró! Hagyom a diómarcipánt teljesen kihűlni. Egy-egy aszalt szilva szemet becsomagolok a diómarcipánba, végül gőz felett felolvasztott étcsokoládéba mártom a bonbonokat. Miután a csoki megdermedt, bonbonpapírba és díszdobozba csomagolom őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése