Aszalt szilva mézes szilvapálinkába áztatva fahéjas diómarcipánba és étcsokoládéba burkolva 1. |
... paleora hangolva.
Hozzávalók:
a diómarcipánhoz:
- 400 g pirított, darált dió
- 150 gakácméz
- 30 ml víz
- 2 tk. őrölt fahéj
továbbá:
- kb. 40 szem aszalt szilva
- mézes szilvapálinka
- kb. 30 dkg étcsokoládé
a csomagoláshoz:
- bonbonpapír
- díszdoboz
Aszalt szilva mézes szilvapálinkába áztatva fahéjas diómarcipánba és étcsokoládéba burkolva 2. |
Elkészítése:
Az
aszalt szilvát - akár egy héttel előtte - beáztatom a pálinkába,
leszűröm. A pirított, darált diót (a diót előtte meg is lehet
tisztítani, majd úgy ledarálni) összekeverem a fahéjjal. A mézből és a vízből sűrű
szirupot főzök, majd a darált dióhoz dolgozom. Nem árt vele vigyázni,
mert nagyon forró! Hagyom a diómarcipánt
teljesen kihűlni. Egy-egy aszalt szilva szemet becsomagolok a
diómarcipánba, végül gőz felett felolvasztott étcsokoládéba mártom a
bonbonokat. Miután a csoki megdermedt, bonbonpapírba és díszdobozba
csomagolom őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése