Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 26., csütörtök

Gesztenyés kelbimbó ropogós pancettával és dióval...


Gesztenyés kelbimbó ropogós pancettával és dióval...






... én Karácsonykor sosem eszem degeszre magam, 

nem is főzök, sütök ezerfélét, mert úgy gondolom, hogy

az ünnep a család együttlétéről, a szeretetről

és nem a nagy kajálásokról szól.

Nálam nincs kajakóma,  olyan sincs, 

hogy két nap után már ételre se bírok nézni, 

és Újév napján se lesz ezzel kapcsolatos fogadalmam.




... hoztam nektek is nektek új receptet, 

remélem, nem dobáltok meg kővel érte.

Egyszerű, gyors...a kedvencemmel: gesztenyével.

...ami természetesen sütve a legfinomabb, de azért főve, 

kacsazsírban átpirítva sem megvetendő.


 

Fél kg kelbimbót sós vízben addig főzöm, 

míg majdnem teljesen megpuhul, leszűröm. 

A pancettát kacsazsíron ropogósra sütöm, félre teszem. 

A visszamaradt zsiradékban megpirítok 200 g főtt gesztenyét 

és 100 g durvára vágott diót, visszateszem a serpenyőbe 

a kelbimbót és a pancettát. 

Sóval és frissen őrölt borssal ízesítem, 

végül az egészet összemelegítem.




...önmagában is megállja a helyét, 

de a húsimádók köretként is fogyaszthatják.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése