Paleo kolbászos pogácsa 1. |
...Éva kérésének teszek eleget ezzel a recepttel,
aki tegnap "mindenmetes" pogácsa receptet kért tőlem.
... ha sütésről van szó, nem kell engem túlzottan nyaggatni:
kérésének (is) boldogan tettem eleget.
... íme a pogácsa, kolbászos ízesítésben.
... aki fogyaszt tejtermékeket (nálam ez szóba se jöhet),
50 g reszelt, kemény sajtot nyugodtan gyúrhat a tésztába.
A tetejét és bőven meg lehet szórni vele.
Nem fogja elrontani, nagyon nem!
Paleo kolbászos pogácsa 2. |
110 g enyhén csípős mangalica kolbászt ledarálok.
Hozzágyúrok 50 g tápióka keményítőt / nyílgyökérlisztet,
100 g finomra őrölt mandulát, 100 g finomra őrölt szezámmagot,
2. púpozott tk. glutén-, és foszfátmentes sütőport, nagy csipet szódabikarbónát
2. púpozott tk. glutén-, és foszfátmentes sütőport, nagy csipet szódabikarbónát
2 ek. lágy kacsazsírt, 1 tk. sót, nagy csipet frissen őrölt fekete borsot,
2 tojást (M), 50 g finomra őrölt kesudiót
és ízlés szerint fűszereket pl. friss rozmaringot.*
* a fűszerezéssel bátran kísérletezzetek.
Fél órára hűtőbe teszem, kinyújtom, 2 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.
A pogácsák tetejét megkenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal.
170°C-os sütőben kb. 15-20 percig sütöm őket.
Miután kihűltek, jól záródó dobozba teszem a pogácsákat.
Paleo kolbászos pogácsa 3. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése