Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 28., szombat

Paleo kolbászos pogácsa...



Paleo kolbászos pogácsa 1.




...Éva kérésének teszek eleget ezzel a recepttel,

aki tegnap "mindenmetes" pogácsa receptet kért tőlem.

... ha sütésről van szó, nem kell engem túlzottan nyaggatni:

kérésének (is) boldogan tettem eleget.


... íme a pogácsa, kolbászos ízesítésben.



... aki fogyaszt tejtermékeket (nálam ez szóba se jöhet), 

50 g reszelt, kemény sajtot nyugodtan gyúrhat a tésztába.

A tetejét és bőven meg lehet szórni vele. 

Nem fogja elrontani, nagyon nem! 





Paleo kolbászos pogácsa 2.



110 g enyhén csípős mangalica kolbászt ledarálok. 

Hozzágyúrok 50 g tápióka keményítőt / nyílgyökérlisztet, 

100 g finomra őrölt mandulát, 100 g finomra őrölt szezámmagot,

2. púpozott tk. glutén-, és foszfátmentes sütőport, nagy csipet szódabikarbónát

2 ek. lágy kacsazsírt, 1 tk. sót, nagy csipet frissen őrölt fekete borsot,

2 tojást (M), 50 g finomra őrölt kesudiót 

és ízlés szerint fűszereket pl. friss rozmaringot.*


 * a fűszerezéssel bátran kísérletezzetek.


Fél órára hűtőbe teszem, kinyújtom, 2 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.

A pogácsák tetejét megkenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal.

170°C-os sütőben kb. 15-20 percig sütöm őket.

Miután kihűltek, jól záródó dobozba teszem a pogácsákat.




Paleo kolbászos pogácsa 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése