Háremlányok kedvence golyóbisok... |
... újragondolva.
... erre az édességre annyira rá vagyok kattanva,
hogy idén Karácsonykor a családunk paleós részének
"Háremlányok kedvence" szaloncukrot fogok készíteni.
... eszméletlenül finom: nagy önmérsékletet kellett
tanúsítanom, miközben készült a massza, hogy ne faljam fel
az egészet egy ültő helyemben.
... az eredeti recept Pocak Panné, én csak egy kicsit felturbóztam.
200 g szárított, cukrozatlan fügét, 100 g mazsolát 5 percre forró vízbe áztatok.
Leszűröm, késes robotgépben pépesítem, majd 200 g pirított,
darált dióval, 25 g mézzel,
2 tk. őrölt fahéjjal, 1 kk. őrölt kardamommal, 30 ml rummal**,
30 ml narancslével összedogozom. 8 órára hűtőbe teszem.
A masszából golyókat formálok, amiket pirított darált dióban forgatok meg.*
... dobozban sokáig elvan, ha marad!
** ha gyerkőcök is eszeik, akkor csak narancslével.
** ha szaloncukrot vagy bonbont készítek a masszából,
akkor olvasztott csokoládéba mártom és nem dióban hempergetem meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése