Hozzávalók:
- 200 g finomra őrölt mandula
- 50 g finomra őrölt kesudió
- 100 g aszalt fekete cseresznye, apóra vágva
- 50 g pisztácia, durvára vágva
- 3 ek. tápióka keményítő / nyílgyökérliszt
- 1 narancs reszelt héja
- nagy csipet Himalája só
- 1 púpozott tk. szódabikarbóna
- 50 g nyírfacukor
- 2 ek. méz
- 2 M-es tojás fehérje, habbá verve
Fekete cseresznyés, pisztáciás biscotti 2. |
Elkészítése:
Az őrölt mandulát összekeverem az őrölt kesudióval, a tapióka liszttel, a szódabikarbónával, a nyírfacukorral, a cseresznyével, a pisztációval és a reszelt narancshéjjal. A tojásfehérjét a sóval és a mézzel jó keményre felverem és adagolva hozzákeverem a száraz anyagokhoz. Egy jól formázható masszát fogunk kapni. A tésztából két rudat formázok, a tetejét egy kicsit lelapítom.
Előremelegített, 175 C fokos sütőben sütöm a rudakat 15-20 percig, majd kiveszem a sütőből és teljesen kihűtöm. A rudakat éles, recés kenyérvágó késsel vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetve, 150 °C-on további 12-15 percig sütöm. Félidőben megfordítom őket. A sütőből kivéve hagyom a kekszeket kihűlni, akkor ropogósabbá válnak.
Előremelegített, 175 C fokos sütőben sütöm a rudakat 15-20 percig, majd kiveszem a sütőből és teljesen kihűtöm. A rudakat éles, recés kenyérvágó késsel vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetve, 150 °C-on további 12-15 percig sütöm. Félidőben megfordítom őket. A sütőből kivéve hagyom a kekszeket kihűlni, akkor ropogósabbá válnak.
Ihlet: Alexadra Gasztroblogja Sydney-ből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése