Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 24., kedd

Fekete cseresznyés, pisztáciás biscotti...


 
Fekete cseresznyés, pisztáciás biscotti 1.






... laktózés,- gluténmentes, paleo.



Hozzávalók:


  • 200 g finomra őrölt mandula
  • 50 g finomra őrölt kesudió
  • 100 g aszalt fekete cseresznye, apóra vágva
  • 50 g pisztácia, durvára vágva
  • 3 ek. tápióka keményítő / nyílgyökérliszt
  • 1 narancs reszelt héja
  • nagy csipet Himalája só
  • 1 púpozott tk. szódabikarbóna
  • 50 g nyírfacukor
  • 2 ek. méz
  • 2 M-es tojás fehérje, habbá verve



Fekete cseresznyés, pisztáciás biscotti 2.


Elkészítése:




Az őrölt mandulát összekeverem az őrölt kesudióval, a tapióka liszttel, a szódabikarbónával, a nyírfacukorral, a cseresznyével, a pisztációval és a reszelt narancshéjjal. A tojásfehérjét a sóval és a mézzel jó keményre felverem és adagolva hozzákeverem a száraz anyagokhoz. Egy jól formázható masszát fogunk kapni. A tésztából két rudat formázok, a tetejét egy kicsit lelapítom.
Előremelegített, 175 C fokos sütőben sütöm a rudakat 15-20 percig, majd kiveszem a sütőből és teljesen kihűtöm. A rudakat éles, recés kenyérvágó késsel vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetve, 150 °C-on további 12-15 percig sütöm. Félidőben megfordítom őket. A sütőből kivéve hagyom a kekszeket kihűlni, akkor ropogósabbá válnak.




Ihlet: Alexadra Gasztroblogja Sydney-ből


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése