Gundel palacsinta paleora hangolva 1. |
... aki rendszeresen jár az oldalamon, annak biztosan feltűnt már,
hogy rengeteg a palacsinta recept?!
... ez azért van, mert nagyon szeretjük, és hetente legalább
egyszer megköveteli a család, hogy az asztalra kerüljön.
...esszük sósan, édesen, reggelire, ebédre, vacsorára,
főfogásnak vagy csak az édesség utáni vágyunk csillapítására.
... nem tudjuk megunni.
... tényleg nem.
... az aktuális kedvencem pedig
ez a paleora átírt Gundel palacsinta.
... egy szempillantás alatt képes vagyok
az egészet mohón befalni.
Gundel palacsinta paleora hangolva 2. |
150 g pirított, darált diót 30 g eritritollal / nyírfacukorral,
1 dl mandulatejjel, 0,5 dl rummal*, fél citrom reszelt héjával,
20 g mazsolával néhány perc alatt összefőzök, majd kihűtöm.
* a rum - mandulatej arányon lehet változtatni
200 g átszitált gesztenyelisztet, nagy csipet Himalája sót,
6 tojást annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak,
csomómentesre keverek. A tésztából kókuszolajon, serpenyőben,
a szokásos módon palacsintákat sütök.
Gundel palacsinta paleora hangolva 3. |
3 tojás sárgáját 3 ek. tápióka keményítőt 1-1,5 dl mandulatejjel simára keverek.
Lábosban felforrósítok 0,5 dl rumot*, 4-4,5 dl mandulatejet,
30 g eritritolt / nyírfacukrot és 35 g átszitált,
cukrozatlan kakaóport**.
Sugárban, lassú tűzön adom hozzá a tojásos keveréket.
Folyamatosan kevergetve besűrítem, közben vigyázok,
hogy a tojás ne csapódjon ki.
* ha valakinek van éppen 150 g min. 70%-os étcsokoládéval
és 20 g kakaópor hozzáadásával készítse az öntetet,
mert így sokkal selymesebb lesz.
Egyébként, mindkét változat nagyon finom.
** a rum-mandulatej arányán itt is lehet módosítani
A palacsintákat megtöltöm a diós töltelékkel,
először félbe, majd negyedekbe hajtom őket.
Tálaláskor bőven megöntözöm őket a csokoládészósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése