Nyáron nem kívánjuk a nehéz ételeket, ezért tegnap ebédre gyrost készítettem tzatikivel, görög salátával és frissen sült pitával. Fenséges lakoma lett belőle. :-DD
A tzatzikihez mennyiségeket szándékosan nem írtam, mert ez az a saláta, amit mindig folyamatosan kóstolva, szemmértékkel, ízlésünk szerint készítek el.Ebben a hőségben kellemesen üdítő saláta. :-DD
Hozzávalók:
- kígyóuborka (nálunk most zsenge kerti uborka)
- frissen aprított kapor
- zúzott fokhagyma
- só
- frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj
- citromlé v. vörösborecet
- görög joghurt
Elkészítése:
Az uborkát megmostam, megtisztítottam, de mivel friss, zsenge szedés, ezért nem pucoltam meg. Vékony csíkokra vágtam. Összekevertem a kaporral, a zúzott fokhagymával és a joghurttal. Ízesítettem sóval, borssal, olajjal, citromlével (vagy ecettel) majd hűtőbe tettem egy éjszakára. Tessék kóstolni közben, és ha kell, utána ízesíteni! :-D
Nagyon finom tud lenni, az ilyen saláta!
VálaszTörlésSzia, nézz be hozzám, egy dijat szeretnék neked adni:)A salátád nagyon jól néz ki:)
VálaszTörlés