Ezeket a sajtgolyókat számtalan ízesítésben elkészíthetjük. Én most fokhagymás, kakukkfüves, bazsalikomos ízesítésre vágytam, de nagy kedvencem az aszalt paradicsomos-lila hagymás változata is. Ideálisak ezek a golyócskák nyári esti grillezésekhez húsok mellé, saláta tetejére dobálva, vagy például frissen sült bagett mellé egy jó nagy adag paradicsomsaláta kíséretében hétköznapi vacsorákhoz.
Észveszejtően finomak! Csak úgy olvadnak a szánkban! Lehetetlen belőlük eleget készíteni! :-DD
Hozzávalók:
- 300 g házi krémsajt (elkészítése itt)
- kb. 2,5 dl olívaolaj
- kb. 2,5 dl napraforgó olaj
- jó
- frissen őrölt fekete bors
- néhány egész fekete bors
- 2 új fokhagyma
- szárított kakukkfű
- szárított bazsalikom
- 2 kisebb babérlevél
- só
Elkészítése:
Egy kisebb csatos üvegbe öntöm az olajkeverék felét, beleteszem a négybe vágott fokhagymát. A krémsajtból olajos kézzel golyókat formálok, amiket belerakosgatok az üvegbe. Felöntöm az olaj másik felével, végül ízesítem a fűszerekkel. Hűtőbe teszem 1-2 napra, hogy rendesen összeérjenek az ízek.
Megjegyzés: A tejföl-joghurt keverékét 3 napig csepegtettem, így jól formázható krémsajtot kaptam.
Forrás: Dolce Vita a Nők Lapja Konyhájából
Húú,ez valami fantasztikus lehet tényleg!Régóta készülök én is sajtot pácolni.
VálaszTörlésNagyon tetszik, vittem is! :)
VálaszTörlés