Egyéb érdekességek...rólam

2011. július 17., vasárnap

Rumos diófagyi aszalt szilvával


Ha fagyiról van szó, akkor nálam ez az egyik befutó... IMÁDOM! :-))

Hozzávalók:

  • 6 dl tejszín
  • 200 g 7,5%-os sűrített tej
  • 5 tojás sárgája
  • 100 g darált, pirított dió
  • 1 púpos kk. fahéj
  • 2 ek rum
  • 250 g aszalt szilva negyedekbe vágva

Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel. A tejszínt, a rumot és a tejet felmelegítjük, félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojásos masszát. Visszatesszük, beleszórjuk a diót, ízesítjük fahéjjal, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük (folpackot teszünk rá, hogy ne bőrösödjön be a teteje), éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a fagyigéppel elkészítjük. A puha aszalt szilvákat fokozatosan adjuk hozzá.

    2 megjegyzés:

    1. Különbnél különb fagyireceptek járnak körbe a blogokon, ez a tied is nagyon különleges.

      VálaszTörlés