Ha fagyiról van szó, akkor nálam ez az egyik befutó... IMÁDOM! :-))
Hozzávalók:
- 6 dl tejszín
- 200 g 7,5%-os sűrített tej
- 5 tojás sárgája
- 100 g darált, pirított dió
- 1 púpos kk. fahéj
- 2 ek rum
- 250 g aszalt szilva negyedekbe vágva
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel. A tejszínt, a rumot és a tejet felmelegítjük, félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojásos masszát. Visszatesszük, beleszórjuk a diót, ízesítjük fahéjjal, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük (folpackot teszünk rá, hogy ne bőrösödjön be a teteje), éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a fagyigéppel elkészítjük. A puha aszalt szilvákat fokozatosan adjuk hozzá.
Különbnél különb fagyireceptek járnak körbe a blogokon, ez a tied is nagyon különleges.
VálaszTörlésÁÁÁÁ isteni finom
VálaszTörlés