A meleg ellenére, azért néha nem tudom megállni, hogy be ne kapcsolja a sütőt. :-DD Egy nagyon könnyű, gyümölcsös lepényt készítettem a minap az édesség utáni vágyunk kielégítésére. Szervírozhatjuk csak így magában, de a hedonisták 1-1 gombóc fagyit is adhatnak mellé. Nem is kérdéses, hogy überszuper finom! :-D
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (előre kinyújtott)
- 1 tk. őrölt fahéj
- ízlés szerint méz
- 8 dkg darált dió
- 650 g őszibarack, szeletekre vágva
Elkészítése:
Az előre kinyújtott leveles tésztát sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tettem, a széleit körbekarcoltam, hogy pereme legyen. Rárakosgattam a felszeletelt őszibarackokat, meglocsoltam mézzel, rászórtam a fahéjjal összekevert darált diót, majd ment a 180°C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Az ötletet a Stahl Magazin különszámában található Nektarinos lepény adta.
Nagyon jól néz ki! Elfogadnék egy szeletet így ebéd után....
VálaszTörlésEz nagyon gyors, és finom édesség! Igyekszem megjegyezni.Nagyon guszta!
VálaszTörlésFenséges finomság, nagyon guszta. tetszik a kép
VálaszTörlésA fagyis verzióra szavazok! Bár önmagában is finom lehet, de ha lúd legyen kövér... ;D
VálaszTörlésMegcsináltam, nagyon fincsi lett!!! Köszi, P.
VálaszTörlésDe jóóó! :-DDD Egészségetekre! :-)))
VálaszTörlés