Már korábban kinéztem ezt a desszertet a Good Food-os könyvecskémből, és alig vártam, hogy végre érjenek a kertünkben lévő sárgabarackok. Végre eljött az idő, a fák ontják az érett gyümölcsöket, én pedig gyorsan megsütöttem ezt a bisztrótortát. Némileg változtattam csak a recepten, készítettem hozzá egy bársonyosan selymes mézes, fahéjas, kardamomos öntetet , de meglocsolhatjátok helyette juharsziruppal is. Eszméletlenül finom lett! :-DD Apropó szerintem mandulafagyival és tejszínhabbal is szuper lehet! :-DDD
Hozzávalók:
- 370 g előre kinyújtott leveles tészta
- 50 g darált mandula
- 900 g érett, friss sárgabarack, negyedelve és kimagozva
- méz a locsoláshoz
a tejfölös öntethez:
- ízlés szerint méz, fahéj, kardamom
- 375 g tejföl
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. A kb. 15x15 cm-es négyzetekre vágott tésztát fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Fektessük rá a sárgabarackokat, csorgassunk rá mézet, szórjuk meg darált mandulával, és süssük 20-25 percig, amíg a tészta aranysárga nem lesz. A tejfölös öntethez ízlésünk szerint keverjük össze a hozzávalókat, tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Forrás: Good Food Magazine: 101 csábító desszert - némi módosítással.
Milyen egyszerű és milyen nagyszerű lehet!!! Imádom, ha a sütikben kissé szottyosra sül a sárgabarack :-)
VálaszTörlésNagyon különlegesen finom édességet készítettél!
VálaszTörlésMegkérlek nézzél be hozzám, van számodra egy meglepetésem!