Ilyen döglesztő melegben nem szívesen kapcsolom be a sütőt, inkább hűsítő finomságokat eszünk. Gyakran készítek fagyit is, mindig igyekszem újabb és újabb ízkombinációval előrukkolni. Mivel a múltkori sajttortámnak nagy lett a sikere, ezért gondoltam alkotok belőle egy hasonló ízvilágú fagyit is. Úhhh, tudnátok, hogy mennyire finom lett!!! :-D Egészen biztos, hogy lesz belőle ismétlés. :-DDD
Hozzávalók:
- 250 g házi krémsajt
- 5 dl 30%-os tejszín
- 1 dl magas zsírtartalmú tej
- 7 tojás sárgája
- 1 tk. vanília-kivonat
- fél rúd vanília kikapargatott magjai
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom kifacsart leve
- 120 g méz (pl. akácméz)
- fél üveg magozott meggy (néhány szemet hagyjunk díszítésre)
- 75 g teljes kiőrlésű mézes keksz (hagyjunk a díszítésre is)
Elkészítése:
A kekszet darabosra törjük. A tejet, a tejszínt, a krémsajtot, a vaníliát, a citrom reszelt héját és levét elkezdjük melegíteni. A mézet a tojások sárgájával habosra keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a tejszínes keverékhez öntjük, lassú tűzön addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik. Nem szabad forrnia! Kihűtjük, egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. A meggyet lecsepegtetjük, kinyomkodjuk. A fagyi a gépünk utasítása szerint elkészítjük, a meggy és a kekszdarabok 3/4 részét a nyíláson keresztül adagoljuk. A maradék meggyel és keksszel díszítjük.
Nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésMost szívesen ennék belőle egy egész vödörrel!:))
Szerintem ez is fog tetszeni a családodnak, mert igencsak finomak az összetevői! Nagyon tudnám értékelni ha most egy pohár ilyen fagyival valaki meglepne!:))
VálaszTörlésÉn is szívesen kanalaznék belőle!
VálaszTörlésAztaaa , de pazar!!!
VálaszTörlés