...azaz toszkán kenyérsaláta.
Hozzávalók:
- 1 "rusztikus" kenyér pl. ciabatta (szikkadt legyen)
- 1 gerezd fokhagyma, kettévágva (vagy ízlés szerint több)
- 6 db érett paradicsom
- 1 kis sárga (kaliforniai) paprika (nálam piros)
- fél uborka
- fél fehér hagyma
- 2 ek. eltépkedett bazsalikom (ennek hiányában szárított)
- 80 ml olívaolaj
- 2 ek. vörösborecet
- 1 nagy marék olajbogyó (eredetileg nincs a receptben)
- a tetejére parmezán (elhagyható)
Elkészítése:
Dörzsöljük be félbevágott fokhagymával egy nagy salátástál falát. Vágjuk le a kenyér héját, majd kockázzuk fel. Dobjuk a kenyeret a tálba és locsoljuk meg hideg vízzel, hogy megpuhuljon. Kockázzuk fel a paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a hagymát. A zöldségeket, az olajbogyót és a bazsalikomot szintén dobjuk a salátástálba, majd locsoljuk meg olívaolajjal és borecettel. Jól keverjük össze, tálalás előtt hagyjuk állni 30 percig. Reszelt parmezánnal is meghinthetjük.
Forrás: Egy falat...Olaszország c. könyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése