"Ez a fogás a mediterrán országokban olyan kedvelt, hogy melegen, reggeliként is felszolgálják. Persze igazából önálló ebéd, vagy vacsora, mégpedig puha kenyérrel és egy pohár jófajta száraz vörösborral."
(Mesterszakács Magazin)
Ebben a nyári hőségben igyekszem minél több könnyű ételt készíteni, amelyek nem terhelik meg feleslegesen a pocakot. Isteni vacsora kerekedett ebből a francia lecsóból, sőt még maradt belőle egy jó nagy adag ebédre is. Magában - akár melegen, akár hidegen - is kiváló, de húsok mellé köretként is kínálhatjuk. :-DDD
Hozzávalók:
- 4-5 újhagyma, zöld szárral együtt
- l-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika (csak pirosat kaptam)
- l közepes cukkini
- l közepes padlizsán
- 3 nagy paradicsom
- 2 új fokhagyma
- olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
- tárkony, bazsalikom, kakukkfű
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paprikát, pár perc múlva a padlizsánt, újabb néhány perc elteltével a cukkinit. Ízesítjük a fűszerekkel, öntünk alá egy pohár vizet, és pár perc alatt az egészet puhára pároljuk. Rádobjuk a paradicsomot, és újabb 3-4 percig főzzük. Tálaláskor megszórjuk fetasajt darabkákkal.
Forrás: Mesterszakács Magazin 2011. július (néhány változtatást tettem csak)
Nagyon ütős, finom lehet
VálaszTörlésImádom a lecsót, sokféleképp készítem, beleértve a ratatouille-t is. A Tied nagyon gusztára sikeredett, s szépek a fotók is.
VálaszTörlésHa netán kíváncsi lennél az enyémre, itt megtekintheted:
http://eshobbychef.blogspot.com/2011/02/ratatouille-provencale.html