Egyéb érdekességek...rólam

2011. július 10., vasárnap

Ratatouille, azaz francia lecsó fetával


"Ez a fogás a mediterrán országokban olyan kedvelt, hogy melegen, reggeliként is felszolgálják. Persze igazából önálló ebéd, vagy vacsora, mégpedig puha kenyérrel és egy pohár jófajta száraz vörösborral." 

(Mesterszakács Magazin)


Ebben a nyári hőségben igyekszem minél több könnyű ételt készíteni, amelyek nem terhelik meg feleslegesen a pocakot. Isteni vacsora kerekedett ebből a francia lecsóból, sőt még maradt belőle egy jó nagy adag ebédre is. Magában - akár melegen, akár hidegen - is kiváló, de húsok mellé köretként is kínálhatjuk. :-DDD


Hozzávalók:


  • 4-5 újhagyma, zöld szárral együtt
  • l-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika (csak pirosat kaptam)
  • l közepes cukkini
  • l közepes padlizsán
  • 3 nagy paradicsom
  • 2 új fokhagyma
  • olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • tárkony, bazsalikom, kakukkfű




Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paprikát, pár perc múlva a padlizsánt, újabb néhány perc elteltével a cukkinit. Ízesítjük a fűszerekkel, öntünk alá egy pohár vizet, és pár perc alatt az egészet puhára pároljuk. Rádobjuk a paradicsomot, és újabb 3-4 percig főzzük. Tálaláskor megszórjuk fetasajt darabkákkal.


Forrás: Mesterszakács Magazin 2011. július (néhány változtatást tettem csak)

2 megjegyzés:

  1. Imádom a lecsót, sokféleképp készítem, beleértve a ratatouille-t is. A Tied nagyon gusztára sikeredett, s szépek a fotók is.
    Ha netán kíváncsi lennél az enyémre, itt megtekintheted:
    http://eshobbychef.blogspot.com/2011/02/ratatouille-provencale.html

    VálaszTörlés