Tyűűű, most jutott eszembe, hogy elfelejtettem posztolni a múltkor készült ragulevesemet. Akkor most pótolnám is gyorsan...
Hozzávalók:
- 500 g friss csiperke gomba
- ízlés szerint szárított erdei gomba (Én most fél csomagot tettem hozzá. Előtte beáztattam langyos vízbe. A gomba levét is hozzáadtam az alaplével együtt a leveshez.)
- 10 db új, zsenge sárgarépa (2-3 cm méretűek)
- 10 db új, zsenge petrezselyemgyökér
- 200 g friss zöldborsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 újhagyma (a zöld szára is)
- 3 új fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- ízlés szerint friss tárkony
- ízlés szerint citromlé
- 450 g tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5-2 l zöldségalaplé
A felaprított hagymát, fokhagymát olíva olajon lepirítjuk. Rádobjuk a gombát, a cukkinit és a többi zöldséget, néhány percig pároljuk. Közben ízesítjük a fűszerekkel. Felöntjük az alaplével, és lassú tűzön addig főzzük, míg a gomba és a zöldségek puhára főnek. Besűrítjük a tejföl, tejszín keverékével (lisztet tudatosan nem teszek hozzá!), megkóstoljuk, és ha szükséges citromlével ízesítjük. Tálaláskor hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd citromkarikával díszítjük.
Magában is kiadós, de el tudok képzelni hozzá - igény szerint - frissen sült zsemlét, bagettet is.
Nagyon guszta, finom leves lehet! Szeretem a gombát, igaz levesnek még nem csináltam.
VálaszTörlésMa nálam is cukkini-gomba egyveleg volt, nem lehet megunni. Isteni lehetett
VálaszTörlésEz való nekem!sok zöldséges,tartalmas,friss fűszeres.Mennyei lehet!A kép csodaszép.
VálaszTörlésNagyon klassz leves.
VálaszTörlés