Egyelőre sem a kuszkuszt, sem az Egy falat...Marokkó c. könyvemet nem tudom megunni. Jöjjön most egy édes változat - mézzel, aszalt sárgabarackkal és magvakkal.
Hozzávalók:
- 80 g pisztácia, fenyőmag és blansírozott mandula vegyesen
- 40 g aszalt sárgabarack
- 250 g kuszkusz
- 250 ml forró víz
- 90 g teavaj
- ízlés szerint méz, őrölt fahéj
- 375 ml forró tej
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 160°C-ra. A magvakat terítsük szét egy tepsiben, majd süssük 5 percig, amíg enyhén megpirulnak. A kihűlt magvakat aprítsuk össze, és keverjük össze a gyufaszálra vágott sárgabarackkal.
A forró vízzel leöntött kuszkuszhoz keverjük hozzá a vajat, egy csipet sót, majd konyharuhával letakarva tegyük félre 10 percre. Villával keverjük meg, hogy a szemek szétváljanak, majd adjuk hozzá a gyümölcsös-magvas keverék felét.
A szervírozáshoz halmozzuk a kuszkuszt egy tál közepére, locsoljuk meg mézzel, szórjuk meg őrölt fahéjjal, és szórjuk rá a maradék magvakat. Bögrékbe töltött meleg tejet ajánlok hozzá.
Forrás: Egy falat...Marokkó - változtatásokkal
Nagyon gusztusos tálalás
VálaszTörlésEz így együtt nagyon harmonikus! Tetszik ez a recept. Kölcsön is kérem. :)
VálaszTörlésSzia! A tejet hozzáöntöd?
VálaszTörlés