Nem tagadom, nagyon szeretem az olasz ízvilágot, de azért ne higgyétek azt, hogy olasz heteket tartanánk...vagy ilyesmi. Szó sincs erről. Mást is eszünk természetesen, csak a blogon most így jöttek össze az ételek.
Hozzávalók:
- 400 g száraz fehér bab
- 1 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 125 ml olívaolaj
- 1 kis fej lila hagyma, vékonyra szelve (vagy vörös)
- 2 ek. finomra metélt petrezselyem
- 400 g olajostonhal-konzerv, lecsepegtetve
Elkészítése:
Áztassuk be a babot éjszakára. Másnap öblítsük le, és tegyük egy nagy serpenyőbe. Öntsünk rá hideg vizet, és forraljuk fel. Tegyük bele a babérlevelet, a fokhagymát, és egy evőkanál olívaolajat, lefedve lassú tűzön főzzük egy-másfél órán át, amíg a bab teljesen megpuhul. A főzési idő utolsó 15-20 percében sózzuk meg. Vigyázzunk, hogy a babot ne főzzük szét, inkább roppanjon egyet a fogunk alatt, mint hogy túl puha legyen.
Jól szűrjük le, a babérlevelet és a fokhagymát vegyük ki. A babot tegyük egy lapos tálalóedénybe, keverjük hozzá a hagymát és a maradék olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze, és hűtsük le.
Keverjük hozzá a petrezselyem kétharmadát, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A tonhalat szedjük falatnyi darabokra, és keverjük a babhoz. A tetejét szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.
Forrás: Egy falat...Olaszország.
Finom. A fotó is gyönyörű. :)
VálaszTörlés