Egyéb érdekességek...rólam

2011. július 30., szombat

Tonhal babbal


Nem tagadom, nagyon szeretem az olasz ízvilágot, de azért ne higgyétek azt, hogy olasz heteket tartanánk...vagy ilyesmi. Szó sincs erről. Mást is eszünk természetesen, csak a blogon most így jöttek össze az ételek.


Hozzávalók:

  • 400 g száraz fehér bab
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 ml olívaolaj
  • 1 kis fej lila hagyma, vékonyra szelve (vagy vörös)
  • 2 ek. finomra metélt petrezselyem
  • 400 g olajostonhal-konzerv, lecsepegtetve




Elkészítése:


Áztassuk be a babot éjszakára. Másnap öblítsük le, és tegyük egy nagy serpenyőbe. Öntsünk rá hideg vizet, és forraljuk fel. Tegyük bele a babérlevelet, a fokhagymát, és egy evőkanál olívaolajat, lefedve lassú tűzön főzzük egy-másfél órán át, amíg a bab teljesen megpuhul. A főzési idő utolsó 15-20 percében sózzuk meg. Vigyázzunk, hogy a babot ne főzzük szét, inkább roppanjon egyet a fogunk alatt, mint hogy túl puha legyen. 

Jól szűrjük le, a babérlevelet és a fokhagymát vegyük ki. A babot tegyük egy lapos tálalóedénybe, keverjük hozzá a hagymát és a maradék olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze, és hűtsük le. 

Keverjük hozzá a petrezselyem kétharmadát, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A tonhalat szedjük falatnyi darabokra, és keverjük a babhoz. A tetejét szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.


Forrás: Egy falat...Olaszország.

1 megjegyzés: