Tücsök Bogárnál nézelődtem a minap, és nagyon megtetszettek a legújabb péksüteményei. Volt is itthon egy kis túró, ezért gyorsan bedagasztottam egy adagra valót. A tésztája rendkívül finom, puha, foszlós lett: pont amilyennek lennie kell. Nekünk is nagyon ízlett! Tücsök Bogár köszi a receptet! :-)))
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (BL 55)
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek. cukor (nálam méz)
- 20 dkg jól áttört túró (vagy ricotta)
- 10 dkg tejföl
- 5 dkg vaj
- 2 dl langyos víz
- 2 tk só
Elkészítése:
1. A lisztet dagasztótálba tesszük.
2. A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a mézet (cukrot).
3. Rámorzsoljuk az élesztőt, majd felöntjük a langyos víz felével.
4. Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson, ekkor hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jól kidagasztjuk.
5. Kelesztőtálba tesszük és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
6. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, 16 részre osztjuk és zsemléket formázunk.
7. Szilikonlapos / sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd újabb 1 órán át kelesztjük.
8. Nem kenjük le semmivel, kb. 15-18 perc alatt sütjük meg.
Megjegyzés: A zsemlékről további képeket találtok Tücsök Bogárnál!
Mézigörl !
VálaszTörlésNagyon örülök , hogy ízlett ! Nálunk is gyakran készül majd :) !
Milyen mókás kis szendvics :))
VálaszTörlésJuj de beleharapnék, ide vele mesés :)))
VálaszTörlés