Ezek a kiflicskék még a májpástétommal együtt készültek. Első gondolatom az volt, hogy bagettet sütök hozzá, Ms. Poppynál járva meg is akadt a szemem a joghurtos bagetten, de végül mégis kifli alakot öltött a tészta. A recept teljesen megegyezik a bagettével, csak a formázásnál tértem el, de ez semmist sem vont le az élvezeti értékéből. Egy morzsa sem maradt, de tényleg!:-)) Szuper recept, köszönöm Ms. Poppynak!
Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg sima liszt
- 20 dkg Graham-liszt
- 2,5 dl natúr joghurt
- 1 dl langyos víz
- 4 ek. olaj
- 3 dkg friss élesztő
- 1 csipet aszkorbinsav
- 1,5 csapott tk. tengeri só
- 1 tk. méz
- magvak a tetejére: pl. len vagy szezám
Elkészítése:
1. A langyos mézes vízbe belemorzsoljuk az élesztőt és 1 ek. lisztet. Kenyérsütőgéppel vagy a robotgép dagasztóspiráljával sima tésztát dagasztunk.
2. Lisztezett kelesztőtálban a duplájára kelesztjük, lisztezett deszkán jól átdolgozzuk, majd négy részre osztjuk.
3. Minden részt köralakra nyújtunk, egy éles késsel 4 részre vágjuk, jó szorosan feltekerjük.
4. A kifliket szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük, langyos helyen újra a duplájára kelesztjük. A tetejüket lespricceljük vízzel, megszórjuk tetszés szerinti magvakkal.
5. 190°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 15-20 perc alatt sülnek aranybarnára.
Hű, ez most jól esne nekem is.:) Még nem is gondolkoztam a kifli formán, pedig jól áll neki, abszolút. Milyen szép foszlós lett!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy kipróbáltad, így nem csak én mondom, hogy finom.:P
Isteni a sok maggal látványra is. Gondolom ízre méginkább. Ügyi vagy!:)
VálaszTörlésErősen próbálok barátkozni a nem csak és kizárólag "fehér" lisztből készült péksüteményekkel . Szerintem ezek a kiflik kezdetnek pont jók lennének :) !
VálaszTörlésSzuperül néznek ki! :)
VálaszTörlésFinom, foszlós tésztájúnak néz ki.:-)
VálaszTörlésgyönyörűek lettek. Szívesen beleharapnék
VálaszTörlésEbből kérek szépen kóstolót :)
VálaszTörlésLányok! Köszi mindenkinek! :-)))
VálaszTörlésTücsök! Hidd el amellett, hogy egészséges, nagyon finomak is! Tégy vele egy próbád, hidd el, nem fogod megbánni!
Ms.Poppy! Köszi még 1x a receptet, nagyon bejött nálunk! Biztos, hogy rendszeresen készítem majd! :-)))
Ami! Küldtem! :-D
VálaszTörlésMegsütöttem, igaz egy kicsit változtattam rajta (tk liszt graham helyett, kefírrel, burgonyapehellyel) és ISTENI :)
VálaszTörlésGomba!Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek is! Én is szoktam a te általad leírt változatot készíteni, nem is tudom, hogy melyik a finomabb?! :-)))) És nagyoooon köszönöm, hogy visszajeleztél! :-)))
VálaszTörlés