Egyéb érdekességek...rólam

2011. július 30., szombat

Édes kuszkusz



Egyelőre sem a kuszkuszt, sem az Egy falat...Marokkó c. könyvemet nem tudom megunni. Jöjjön most egy édes változat - mézzel, aszalt sárgabarackkal és magvakkal.


Hozzávalók:

  • 80 g pisztácia, fenyőmag és blansírozott mandula vegyesen
  • 40 g aszalt sárgabarack
  • 250 g kuszkusz
  • 250 ml forró víz
  • 90 g teavaj
  • ízlés szerint méz, őrölt fahéj
  • 375 ml forró tej


Elkészítése:


A sütőt melegítsük elő 160°C-ra. A magvakat terítsük szét egy tepsiben, majd süssük 5 percig, amíg enyhén megpirulnak. A kihűlt magvakat aprítsuk össze, és keverjük össze a gyufaszálra vágott sárgabarackkal. 

A forró vízzel leöntött kuszkuszhoz keverjük hozzá a vajat, egy csipet sót, majd konyharuhával letakarva tegyük félre 10 percre. Villával keverjük meg, hogy a szemek szétváljanak, majd adjuk hozzá a gyümölcsös-magvas keverék felét. 

A szervírozáshoz halmozzuk a kuszkuszt egy tál közepére, locsoljuk meg mézzel, szórjuk meg őrölt fahéjjal, és szórjuk rá a maradék magvakat. Bögrékbe töltött meleg tejet ajánlok hozzá.


Forrás: Egy falat...Marokkó - változtatásokkal


3 megjegyzés: