Egyéb érdekességek...rólam

2011. július 25., hétfő

Panzanella



...azaz toszkán kenyérsaláta.


Hozzávalók:

  • 1 "rusztikus" kenyér pl. ciabatta (szikkadt legyen)
  • 1 gerezd fokhagyma, kettévágva (vagy ízlés szerint több)
  • 6 db érett paradicsom
  • 1 kis sárga (kaliforniai) paprika (nálam piros)
  • fél uborka
  • fél fehér hagyma
  • 2 ek. eltépkedett bazsalikom (ennek hiányában szárított)
  • 80 ml olívaolaj
  • 2 ek. vörösborecet
  • 1 nagy marék olajbogyó (eredetileg nincs a receptben)
  • a tetejére parmezán (elhagyható)

Elkészítése:


Dörzsöljük be félbevágott fokhagymával egy nagy salátástál falát. Vágjuk le a kenyér héját, majd kockázzuk fel. Dobjuk a kenyeret a tálba és locsoljuk meg hideg vízzel, hogy megpuhuljon. Kockázzuk fel a paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a hagymát. A zöldségeket, az olajbogyót és a bazsalikomot szintén dobjuk a salátástálba, majd locsoljuk meg olívaolajjal és borecettel. Jól keverjük össze, tálalás előtt hagyjuk állni 30 percig. Reszelt parmezánnal is meghinthetjük.

Forrás: Egy falat...Olaszország c. könyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése