Egyéb érdekességek...rólam

2011. július 15., péntek

Rozéban párolt őszibarack mézes kókuszfagyival



Őszintén bevallom nektek,nem is gondoltam volna, hogy az őszibarack és a rozé ennyire jól összepasszolnak. És tényleg annyira jók így együtt. :-DD A kókuszfagyi pedig az egészet megkoronázza. Nem tudok rá jobb szót: ZSENIÁLIS DESSZERT!!! Grillezéskor vagy egy nyári esti vacsi záróakkordjaként mindenkit lenyűgözhettek vele! :-DD Feltétlenül ki kell próbálnotok!


Hozzávalók:


  • 1 üveg jó minőségű rozé bor
  • 140 g méz
  • 1 vaníliarúd, hosszában félbevágva
  • 6 érett, de kemény őszibarack
  • a tálaláshoz mézes kókuszfagyi

Elkészítése:


Öntsük a bort egy lábasba, aztán adjuk hozzá a mézet és a vaníliát. Lassan forraljuk fel, kevergessük, hogy a méz feloldódjon, aztán forraljuk 5 percig. Mérsékeljük a lángot, tegyük bele a barackokat, fedjük le, majd pároljuk nagyon kis lángon kb. 10 perci vagy amíg a barackok megpuhulnak. Ha a barackokat nem fedi el teljesen a szirup, akkor óvatosan forgassuk meg őket, hogy mindenhol megpárolódjanak. Vegyük ki őket a szirupból, és hagyjuk őket kihűlni. Aki szeretné, húzza le óvatosan a héjukat, de nem muszáj. Közben forraljuk fel a zirupot, és főzzük lobogva 1 percig, amíg elég sűrű és szirupos lesz, de még mindig önthető. Hagyjuk egy kicsit hűlni, aztán öntsük a szirupra. Tálaljuk melegen vagy behűtve egy gombóc mézes kókuszfagyi kíséretében.
Megjegyzés: A szirupot megbolondíthatjuk 6 ek. málnalikőrrel is.


Forrás: Good Food Magazine: 101 csábító desszert néhány változtatással.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, guszta! Ettől a baracktól belehet csiccsantani nem?:-))

    VálaszTörlés
  2. ha csak fele annyira jó mint amennyire megmozgatta a fantáziám, máris egy szuper desszert lehet. a legjavából.
    sárgabarackkal is jó lenne? mert akkor a csúcsok csúcsa volna. nálam. sárgabarack, rozé, kókusz, fagyi és méz. hű, de jól hangzik.

    VálaszTörlés