Egyéb érdekességek...rólam

2011. július 10., vasárnap

Meggyes sajttorta fagylalt



Ilyen döglesztő melegben nem szívesen kapcsolom be a sütőt, inkább hűsítő finomságokat eszünk. Gyakran készítek fagyit is, mindig igyekszem újabb és újabb ízkombinációval előrukkolni. Mivel a múltkori sajttortámnak nagy lett a sikere, ezért gondoltam alkotok belőle egy hasonló ízvilágú fagyit is. Úhhh, tudnátok, hogy mennyire finom lett!!! :-D Egészen biztos, hogy lesz belőle ismétlés. :-DDD


Hozzávalók:


  • 250 g házi krémsajt
  • 5 dl 30%-os tejszín
  • 1 dl magas zsírtartalmú tej 
  • 7 tojás sárgája
  • 1 tk. vanília-kivonat
  • fél rúd vanília kikapargatott magjai
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom kifacsart leve
  • 120 g méz (pl. akácméz)
  • fél üveg magozott meggy (néhány szemet hagyjunk díszítésre)
  • 75 g teljes kiőrlésű mézes keksz (hagyjunk a díszítésre is)

Elkészítése:


A kekszet darabosra törjük. A tejet, a tejszínt, a krémsajtot, a vaníliát, a citrom reszelt héját és levét elkezdjük melegíteni. A mézet a tojások sárgájával habosra keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a tejszínes keverékhez öntjük, lassú tűzön addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik. Nem szabad forrnia! Kihűtjük, egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. A meggyet lecsepegtetjük, kinyomkodjuk. A fagyi a gépünk utasítása szerint elkészítjük, a meggy és a kekszdarabok 3/4 részét a nyíláson keresztül adagoljuk. A maradék meggyel és keksszel  díszítjük.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik!
    Most szívesen ennék belőle egy egész vödörrel!:))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ez is fog tetszeni a családodnak, mert igencsak finomak az összetevői! Nagyon tudnám értékelni ha most egy pohár ilyen fagyival valaki meglepne!:))

    VálaszTörlés
  3. Én is szívesen kanalaznék belőle!

    VálaszTörlés