Egyéb érdekességek...rólam

2011. július 21., csütörtök

Csicseriborsós - tonhalas tabulé




A tabulé elkészítését túlzás főzésnek nevezni, inkább csak olyan keverem - kavarom művelet, de be kell valljam, hogy ma gyorsan kellett ebédet reprezentálnom, így nagyon jól jött. Hm, és hogy milyen az íze??? Leírhatatlan. Aki szereti a különleges ízvilágú ételeket, annak biztosan elnyeri majd a tetszését. Pofonegyszerű és fenséges eledel, egészséges hozzávalókból. :-DD


Hozzávalók:

  • 100 g kuszkusz
  • 200 g konzerv tonhal olívaolajban
  • 410 g konzerv csicseriborsó, leszűrve, leöblítve
  • 140 g apró paradicsom, félbevágva
  • 1/4 uborka, keskeny hasábokra vágva
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek. apróra vágott friss menta




Elkészítése:

A kuszkuszt tegyük egy nagy tálba, és öntsünk rá 225 ml forrásban lévő vizet. Takarjuk le, és hagyjuk állni 5 percig. A tonhalat csepegtessük le, az olaját tegyük félre, és törjük össze a halat. Villával keverjük át a kuszkuszt, hogy a szemeket különválasszuk, adjuk hozzá a tonhalat, a csicseriborsót, a paradicsomot és az uborkát, és jól forgassuk őket össze. Az öntetet készítsük el a tonhal olajából, a citromléből és a mentából. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Öntsük a tabuléra, keverjük össze és tálaljuk.


Forrás: Good Food Magazine: 101 hal-és tengeri étel.


4 megjegyzés:

  1. Jók is ezeke a keverem-kavarom ételek :)

    VálaszTörlés
  2. Hú, de különleges neve van és nagyon gusztusos:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik! Nekem jöhetne. :)

    VálaszTörlés
  4. Petra! Küldtem! :-D

    Bianka! Én is nagyon szeretem az ilyen egyszerűen összedobható kajákat! :-D

    Trollanyu! :-D

    VálaszTörlés