A két édes után most egy sóssal sóssal is nevezek a VKF. 41. fordulójára. Korábban már írtam, hogy nagy rajongója vagyok a quiche-nek, legyen akár sós, vagy édes. A spárgás változata is észbontóan finom!!! :-D
Ne felejtsétek, hogy a recepteket vasárnapig (2011. március 20-is /a notórius késők még kapnak 1-2 nap haladékot/) kell közzétenni a blogokon! A részleteket itt találjátok! :-DD
Jó hír, hogy a Mézes finomságok... elérte a 70.000. látogatóját és a 100. rendszeres olvasóját, így hamarosan játék következik. Részleteket később árulok el, és addig is kitalálom az ajándékokat! :-) Nagyon szépen köszönöm minden kedves olvasómnak!!! Naaaagy-naaaagy MÉZIMOSOLY!!! :-DDD
Hozzávalók:
a tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg Graham - liszt
- 1 tojás sárgája
- 1 csipet só
- 15 dkg hideg vaj
töltelékhez:
- 1 kis üveg spárga
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 2 ek reszelt parmezán
- metélőhagyma
- szerecsendió
- fehér bors
- só
- 1 ek. méz
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, ha a tészta állaga megkívánja adhatunk hozzá néhány evőkanál fagyos vizet.
2. Fél órára hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a tölteléket.
3. A spárgát lecsepegtetjük, és nagyobb darabokra vágjuk.
4. A metélőhagymát finomra vágjuk.
5. A tésztát lisztezett deszkán kör alakra nyújtjuk, a formába nyomkodjuk /arra ügyeljünk, hogy legyen pereme!/, villával megböködjük.
6. A tésztára halmozzuk a spárgát, a metélőhagymát. Picit sózzuk, borsozzuk.
8. A tejfölt jól összekeverjük a tojásokkal, a parmezánnal, ízesítjük sóval, szerecsendióval, fehér borssal., mézzel. Ráöntjük a töltelékre, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tolva 25-30 percig sütjük. (Amíg meg nem pirul kicsit a teteje és a tejszínes folyadék meg nem szilárdul.)
9. Várjuk meg míg langyosra hűl, majd szeletekre vágva tálaljuk. Metélőhagymával díszítjük.
Ne feledjétek a VKF. 41. fordulójára 2011. március 14. és 20. között lehet közzé tenni a bejegyzéseket!
Nagy-nagy gratula a látogatókhoz és olvasókhoz! :) (ez egy colors mosoly :D) Recept csodás mint mindig! És az utcsó fotó nagyon tetszik, a csipke csodás. Régen horgoltam olyat, de már elfelejtettem...
VálaszTörlésmost képzelj el egy feldagadt arctól egy mosolyt. megvan?
VálaszTörlésmeg kell legyen, hisz küldtem.
ja, és notórius késő kategóriába remélem még beleférek. ha nem, hát így jártam.
(de most beérném annyival, hogy ne fájjon veszettül a fél arcom jobb oldalt).
és gratulaaaaaaaa
Szívből gratulálok a 70.000 látogatóhoz és a 100 olvasóhoz!
VálaszTörlésA quiche pedig istenien néz ki. Nekem a cukkinis-rikottás a kedvencem.
Gratulálok Neked a látogatókhoz és az olvasókhoz is!:-)
VálaszTörlésA quiche megint az az étel amit annyiféleképpen lehet variálni és ezért is jó.
Kíváncsian várom a játékot!:-)
Gratula, Mézi! A quiche szuper, jó, hogy eszembe juttattad, spárgásan még nem csináltam, majd kipróbálom!
VálaszTörlésÉn notórius határidő-betartó vagyok, így nálam már fenn vannak a mézes recik :)
Most azt érted el, hogy csorog a nyálam :)
VálaszTörlésFantasztikus ez a recept, kár csak a többi.
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, vár nálam egy díjacska!
Hát lehetséges ebből a fordulóból kimaradok időhiány miatt, de ennek ellenére nézz be hozzám: http://ottisfoz.blogspot.com/2011/03/dijozon.html
VálaszTörlésNea, Ottis! Köszönöm szépen a díjakat! Nagyon örülök neki! :-DD
VálaszTörlésBianka! :-D
Erinacea! Igen, tudom, hamarosan reagálok is mindenkinek, jövő héten pedig jövök az összefoglalóval! :-D
Nelli! :-D Játék a jövő héten lesz, elvileg hétvégén! :-D
Colors, Mónika! Nektek is nagyon köszönöm! :-D
4Gyerek! Hehehehe :-D Én is csak itt mosolygok. :-DDD Holnap és holnap után még el tudod küldeni, és közzé tudod tenni a receptedet, várom nagyon! :-D