Egyéb érdekességek...rólam

2011. március 10., csütörtök

Gombás májpástétom



Néhány hete készítettem ezt a pástétomot, mi nagyon szerettük! Érdemes kipróbálni! :-DD  

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 30 dkg laskagomba
  • 30 dkg barna csiperke gomba
  • 1 nagy és 1 kisebb vöröshagyma
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • kacsazsír
  • szárított kakukkfű (ízlés szerint)
  • majoránna (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:


1. 1 evőkanál megolvasztott kacsazsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. .

2. Hozzáadjuk a felkockázott gombát, néhány perc múlva pedig a májat, jól átforgatjuk, pár perc alatt - folyamatos kevergetés mellett - puhára pároljuk. Akkor jó, ha nem rózsaszín a máj belseje és a gomba is megpuhul.

3. Hozzáöntjük a fehérbort, és az egészet kb. 6 percig tovább pároljuk, amíg sűrű szaftot ereszt.

4. A végén, hogy a fűszerek megtartsák az aromájukat, ízesítsük sóval, frissen őrölt fekete borssal, kakukkfűvel, majoránnával.

5. Turmixgépben homogén masszává pürésítjük, ha szükséges közben többször megkeverjük.

6. Pástétomos tálba vagy egyszerű, jól zárható műanyag edénybe öntjük. Díszíthetjük a maradék fűszerekkel, majd mindenhol egyenletesen bevonjuk felolvasztott kacsazsírral.

7. Miután kihűlt, hűtőben tároljuk!


Megjegyzés: Legközelebb kerül bele szárított erdei gomba is!

3 megjegyzés:

  1. Isteni, nagyon-nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Máj van benne úgyhogy már alapból finom,de főleg ahogy el van készítve,nagyon guszta lett!:-)

    VálaszTörlés
  3. Bianka, Ditta! :-D Köszönöm nektek! Tényleg finom! :-D

    VálaszTörlés