Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 20., péntek

Vöröslencse krémleves pirított zabkorpás kenyérkockákkal


Hozzávalók:

  • 500 g vöröslencse
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 zellerszár
  • fél citrom leve
  • 2 babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt chilipaprika (ízlés szerint)
  • 2 liter zöldség alaplé
  • 3 dl tejszín
  • apróra vágott petrezselyem
  • olíva olaj
  • 0,5 dl száraz fehérbor (el is hagyhatjuk!)






Elkészítése:

  1. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, kevés olíva olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a zöldségeket, pár percig pirítjuk ezeket is, majd felöntjük az alaplével, fehérborral,  hozzáadjuk a vöröslencsét, a zellerszárat, majd ízlés szerint fűszerezzük. 
  3. Ha a lencse megpuhult (kb. 10-15 perc), hozzáöntjük a tejszínt. 
  4. Összeturixoljuk, ízesítjük citromlével, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezzel készen is vagyunk
  5. Pirított zabkorpás kenyérkockákkal tálaljuk.

Megjegyzés: Nagyon egészséges, tartalmas leves. Fogyókúrázók tejszín helyett használhatnak joghurtot is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

    2 megjegyzés:

    1. Szia,
      utólagos engedelmeddel betettem a blogod a gasztro.blog.hu-ra, hogy többen olvashassanak!:-)

      VálaszTörlés
    2. Szia! Nagyon örülök neki, és köszönöm! Mézigörl (Orsi) :) :)

      VálaszTörlés