Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 27., péntek

Sárgabarckos kukoricaprósza


Hozzávalók:

  • 40 dkg kukoricadara
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 1 egész tojás
  • 450 g natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 tk sütőpor
  • 0,5 dl víz
  • 2 ek tejföl + 1 tk olíva olaj
  • kb. 4 ek sárgabarack lekvár
  • 1 marék mandulapehely
  • mazsola ízlés szerint (én 1 marékkal tettem bele)
  • 4 nagyobb sárgabarack
  • 15 ek akácméz

Elkészítés:

  1. A barackokat kockára vágjuk, félretesszük. 
  2. A száraz és a nedves hozzávalókat jól összekeverjük, 25 percet pihentetjük, hogy a kukoricadara jól szívja agába a nedvességet. Ezután belekeverjük a barack darabokat is.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 40 cm) öntjük, a tejfölös olajjal meglocsoljuk, lekvárral megpöttyözzük, végül megszórjuk mandulapehellyel. 
  4. Előmelegített sütőben, 180°C-on megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad a prószánk.
  5. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, édesszájúak pedig 1 gobóc vaníliafagyi kíséretében ehetik.

Megjegyzés: Az alapötletet Szellem a fazékban szilvalekváros kukoricaprószája adta. Langyosan az igazi!!!

2 megjegyzés: